Yeşil Mercimek Bulgurlu Pirinç Tarifi Malzemeler;
- Bir buçuk su bardağı yeşil mercimek
- 2 su bardağı bulgur
- 1 orta boy soğan
- 2 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 6 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı margarin
- 5 su bardağı ılık su
- 1 buçuk çay kaşığı tuz
- 1 buçuk çay kaşığı kara biber
- 1 buçuk çay kaşığı pul biber
Yeşil mercimekli bulgur pilavı nasıl yapılır?
- Öncelikle yeşil mercimeklerimizi yıkayıp tazeliğini biraz koruyacak şekilde haşlayalım ve suyunu süzelim.
- Soğuması için kenara alın.
- Bir tavaya sıvı yağı ekleyelim. Soğanı ince ince doğrayın, ekleyin ve biraz pembeleşinceye kadar kavurun.
- Sarımsakları rendeleyip domates salçası ve biberle birlikte kavrulmuş soğanlara ekleyelim.
- Ardından bulguru yıkayıp sıvı yağ ile birlikte ilave edin ve 2 dakika daha kavurun.
- Ilık su, tuz, karabiber ve acı biberi ekleyip karıştırın.
- Daha sonra su kaynamaya başlayınca mercimekleri ekleyin ve iyice karıştırın.
- Kapağını kapatıp kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
- Suyu ocaktan alıp tekrar karıştıralım.
- Son olarak üzerine kağıt havlu serelim ve iyice mayalanması için kapağını kapatalım.
- 20 dakika demlenmesini bekleyin ve ardından servis yapın.
Herkesin tadını çıkarın.