Yeşil mercimekli bulgur pilavı tarifi



Yeşil Mercimek Bulgurlu Pirinç Tarifi Malzemeler;

  • Bir buçuk su bardağı yeşil mercimek
  • 2 su bardağı bulgur
  • 1 orta boy soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 6 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı margarin
  • 5 su bardağı ılık su
  • 1 buçuk çay kaşığı tuz
  • 1 buçuk çay kaşığı kara biber
  • 1 buçuk çay kaşığı pul biber

Yeşil mercimekli bulgur pilavı nasıl yapılır?

  • Öncelikle yeşil mercimeklerimizi yıkayıp tazeliğini biraz koruyacak şekilde haşlayalım ve suyunu süzelim.
  • Soğuması için kenara alın.
  • Bir tavaya sıvı yağı ekleyelim. Soğanı ince ince doğrayın, ekleyin ve biraz pembeleşinceye kadar kavurun.
  • Sarımsakları rendeleyip domates salçası ve biberle birlikte kavrulmuş soğanlara ekleyelim.
  • Ardından bulguru yıkayıp sıvı yağ ile birlikte ilave edin ve 2 dakika daha kavurun.
  • Ilık su, tuz, karabiber ve acı biberi ekleyip karıştırın.
  • Daha sonra su kaynamaya başlayınca mercimekleri ekleyin ve iyice karıştırın.
  • Kapağını kapatıp kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
  • Suyu ocaktan alıp tekrar karıştıralım.
  • Son olarak üzerine kağıt havlu serelim ve iyice mayalanması için kapağını kapatalım.
  • 20 dakika demlenmesini bekleyin ve ardından servis yapın.

Herkesin tadını çıkarın.

Yorum yapın