Bazen aldığınız malzeme saklama kabına sığmaz ve taşar. O küçük şeylerden bir kez kurtulduğunuzda, onları pişirirseniz pişiremezsiniz. Geçen gün poşetteki yeşil mercimekleri boş saklama kabına aktarayım dedim 1 su bardağı su ile dolduruldu ve 3 gün o bardakta kaldı. Canım tavuk yanında bulgur pilavı isteyince mercimek kullanmaya karar verdim.
Mercimekler kaynayınca 2.5 su bardağı su 🙂 Pilavı yemek 1 hafta süreceği için o kadar mercimek kullanarak yapacağım ben 1 su bardağı su ayırdım kalanını buzluğa attım 🙂 Çorba yapacağım gelecek günlerde.
Mercimekli bulgur pilavı yaparken mercimekleri çok kaynatmayın. Daha sonra bulgurla birlikte pişeceği için dağılabilir. 10 dakika kaynattıktan sonra ara sıra bir tane alıp yumuşaklığını kontrol edin. Bu soğuk havalarda mercimek yemekleri turşu ve yoğurtla harika oluyor.
Yuvanız bereketli olsun.
Aşk…
İçerik Tablosu
Yeşil mercimek pilavı tarifi için malzemeler
- 1 su bardağı pirinçli bulgur 1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek 1 orta boy soğan 1 diş sarımsak 2 yemek kaşığı salça (biberli domates karışık) 3 su bardağı sıcak et suyu veya (3 su bardağı sıcak su + 1 et suyu) ½ su bardağı pirinç çay zeytinyağı
Yeşil mercimekli bulgur pilavı nasıl yapılır?
Soğanı doğra. Sarımsağı ince ince doğrayın. Tencereye zeytinyağını koyun, soğanı ekleyin ve iki dakika soteleyin. Üzerine sarımsağı ekleyip 1-2 kez karıştırın. Salçayı ekleyin ve kokusu çıkana kadar 1-2 dakika soteleyin. Haşlanmış bulguru ve mercimeği tencereye ilave edip bir dakika daha soteleyin. 3 su bardağı et suyunu ekleyip karıştırın ve tencerenin kapağını kapatın. Su buharlaşana kadar orta ateşte pişirin. Pirincin suyunu çeken altını kapatın. Tencerenin kenarına bir kağıt havlu koyun, kapağını sıkıca kapatın ve 15 dakika demlenmesini bekleyin. Fermente pirinci hafif nemli bir kaseye alıp ters çevirerek servis tabağına alın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]