Yılların kıymasını boşa harcadık! Gerçek köfte böyle yapılır! Arnavut köftesi tarifi



Yemekleri ve hamur işleri ile Balkanların en ünlü ülkelerinden biri olan Arnavut mutfağından harika bir köfte tarifi hazırladık.

Köfte, genellikle kıyma ile hazırlanan harika bir yemektir. Ancak Balkanlarda köfte kıyma ile yapılır. Ne soğanlar, ne yumurtalar, ne de baharatların çoğu atılmaz. Üstte daha fazla et aroması. İnce ve uzun Balkan köftelerinin bu kadar popüler olmasının nedeni budur. İsimleri köfte değil kebap olarak da bilinir. Ancak vereceğimiz tarif biraz farklı bir bütün akşam yemeği!

Kızarmış köftelerin sosla yavaş yavaş pişirildiği bir tarif sunacağız. Üstelik yoğurtla birleşince daha lezzetli oluyor. Umarız denediğinizde beğenir ve sevdiklerinizle paylaşırsınız. Afiyet olsun!

Dersler

köfte malzemeleri

  • 500 gr yağsız dana kıyma
  • 5 dilim bayat ekmek
  • 2-3 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı tuz, karabiber, kimyon ve kekik

sos malzemeleri

  • 1 soğan
  • 2 acı biber
  • 1 tatlı biber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı sıcak su

en iyi malzemeler

  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • 5-6 dal maydanoz

yapılışı

Öncelikle köfteler için kıymayı bir karıştırma kabına alın. Rendelenmiş sarımsak, ufalanmış bayat ekmek ve baharatları ekleyin ve iyice karıştırın. Daha sonra köfte şeklinde hazırlayıp kızgın yağda kısık ateşte kızartıyoruz.

Bu arada sosunu hazırlamak için soğanı ortadan ikiye kesin ve sıvı yağda kavurun. Ardından ince kıyılmış biberi ekleyin. Biraz daha kavurduktan sonra salçayı ekleyip kokusu kaybolana kadar kavurun. Sonra su ekleyin. Birkaç kez karıştırdıktan sonra tereyağı, tuz ve kızartılmış köfteleri ekleyin. 10 dakika bu şekilde pişirin.

Süre sonunda servis tabağına alın. Su ile seyreltilmiş süt ve ince kıyılmış maydanoz serpin.

Yorum yapın