Yoğurtlu Erişte Çorbası (10 Dakikada Hazır)

Yoğurtlu Erişte Çorbası tarifi için önce 7 su bardağı suyu kaynatıp hazırlayın, kısık ateşte ocağa alın, erişteleri içine koyup karıştıralım.

Damak tadınıza göre et suyu veya tavuk da kullanabilirsiniz ama ben bu çorbaya tavuk suyunu tercih ediyorum. Dilerseniz bulyon da kullanabilirsiniz ama bulyon kullanacaksanız bunu çorbayı ocaktan almadan önce yapmalısınız. Zaten kullanıyorsanız, baharatları dökerken sos kesilebilir.

Pişen erişteler yumuşayınca çorba aromalarını hazırlayalım. Bunun için derin bir kaba un, yoğurt ve yumurta sarısını koyun ve iyice karıştırın. Ardından 2-3 kepçe sıcak suyu alıp baharatları yavaş yavaş ekleyip diğer tarafını da hızlıca karıştıralım. su hemen kaynatılacaktır.

Isınan baharatları sıcak su ile iyice karıştırdıktan sonra çorbaya yavaş yavaş ekleyelim ve diğer yandan çorbayı hızlıca karıştırarak kesmekten kaçınalım. Çorbayı haşladıktan sonra kaynayana kadar pişirelim.

Kaynamaya başlayınca tereyağ ve sıvı yağı küçük bir sos tenceresine alıp ocağa alıp kızdıralım. O halde yağın irin haline gelmemesi için tavayı sallayalım. İyice kızdırdığımız yağa kuru naneyi ekleyip çorbaya dökelim.

Çorbayı güzelce karıştırıp kaynamaya bırakalım. Bulyon kullanılacaksa şimdi kullanabilirsiniz, tuzunu daha sonra ekleyelim hatta gerekirse daha sonra su ilave edelim, suyu son kez kaynatıp ocaktan alabiliriz.

Anlatılandan daha uzun bir işlem gibi görünse de genellikle tüm bu işlemler 10 dakika içerisinde tamamlanır ve Erişteli Yoğurt Çorbası servise hazır hale gelir.

Umarım bu yöntemi dener ve beğenirsiniz.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın