Merhabalar, bugün sizlerle bu hafta sonu özellikle ailenizle ve misafirlerinizle paylaşmak isteyeceğiniz basit ve lezzetli bir “Yoğurtlu Erişteli Kabak Salatası” tarifi paylaşmak istiyorum. Balkabağı bakkallarda yer almaya başladı ve günümüz marketlerinde rahatlıkla bulabiliyoruz.
Erişteli Yoğurtlu Kabak Salatası tarifi için öncelikle kabakların dış kabuklarını soyup yıkayalım ve kaba bir rende ile ovalayalım.
Sağ elimle suyunu sıkarak süzelim. Suyu sıkıp karıştırdığımızda daha hızlı pişiyor ve salatamızı saklaması daha kolay oluyor.
Tavamızı ısıtalım, 3 yemek kaşığı zeytinyağını dökelim ve kabakları kızartalım. Büyük bir salata kasesine aktarın.
Tencereye 3 yemek kaşığı zeytinyağı ile arpa otu ekleyelim, rengi çok koyulaşmamasına özen gösterelim. Tuz ve 1,5 su bardağı suyu ekleyip kapağını kapatıp suyunu çekene kadar pişirelim.
Kabak ve arpa şehriyeleri soğuyana kadar salata kasesinde bekletin. Pişmiş kabak ve şehriyeleri iyice soğutmak çok önemli çünkü yoğurdumuzu eritip salatanın kıvamını bozabilirler.
Sarımsakları ince doğrayın. 1,5 su bardağı yoğurt, 3 yemek kaşığı mayonez, ezilmiş sarımsak ve kabak ile arpa şehriyeyi birleştirelim.
Yıkanmış dereotundan birazını ekleyip karıştıralım.
Kıyılmış dereotu ile süsleyip biraz zeytinyağı dökerek servis edelim.
Yoğurtlu Erişteli Kabak Salatası hazır.
Yemek yemeyi seviyorum :)) 🌹💚
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]