Merhaba sevgili arkadaşım,
Kahvaltıdan birkaç saat önce sizlere pratik ve lezzetli bir tarifim var. Közlenmiş patlıcan salatası bizim evde çok sevilen bir lezzettir ve hemen hemen her yemeğin yanına çok yakıştığı için çoğu zaman akla ilk gelen salatadır.
Ben tarifimde olduğu gibi genellikle domates ve maydanozla yapıyorum ama yoğurtlu patlıcan salatasının da ayrı bir yeri var 🙂 Her zaman ızgara yerine kavurmayı tercih etsem de, ben sevdiğim için ister ocakta ister fırında közlemeyi tercih ediyorum. evde mevcut değil. Dar zamanlarda ocakta çok vakit kaybetmek istemediğim için fazla uğraşmadan fırında kızartıyorum.
Közlenmiş patlıcanı soymak genellikle zordur, sıcak soymaya çalışırsanız eliniz yanar. Suyun altına koyarsanız közün tadı su ile birlikte akıp gidecek ve kaynatmaktan farkı olmayacaktır.
Patlıcanı közledikten sonra bir tabağa alıp üzerini hava almayacak şekilde streç filmle kapatmak pratik bir yöntem. Terleyen patlıcanı soyun, soğutun ve hızla kabuğundan ayırın.
Diğer bir yöntem ise en kolay olanıdır ve vakit kaybetmeden salatalara başlamanızı sağlar. Bunun için közlenmiş patlıcanı kesme tahtasına alıp ortasını yarıp içini kaşık yardımıyla sıyırmak yeterli.
Aşk…
İçerik Tablosu
Yoğurtlu patlıcan salatası için malzemeler
- 4 adet orta boy patlıcan 1 su bardağı tam yağlı yoğurt 2-3 diş sarımsak 1 yemek kaşığı limon suyu 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı Tuz
Yoğurtlu patlıcan salatası nasıl yapılır?
Patlıcanı yıkayıp kurulayın. Her birine bıçakla birkaç delik açın ve fırın tepsisine yerleştirin. Fırın ızgarasını açın ve ısıyı en yüksek ayara getirin. Patlıcanı ızgara yapın. Közlenen patlıcanları kesme tahtası üzerine alın. Ortasını ikiye bölün ve kaşık yardımıyla içini çıkarın. Tüm patlıcan taneleri bittiğinde, bir bıçak kullanarak kabaca doğrayın. Derin bir kapta közlenmiş patlıcan, yoğurt, tuz, limon suyu ve ezilmiş sarımsağı karıştırın. Salatayı servis tabağına alıp zeytinyağı ve zeytinlerle servis edin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]