Yolculuk dönemi – yemek pişirme sırları – pratik tarifler

Evet… 2. Adıma geçiyoruz! 4 gün boyunca (benim için 4) vücudu et, süt ürünleri ve yulaf kepeği ile besledim ve böylece 2,5 kilo verdim. Bu kadar küçük bir ağırlık ya da su kaybı bile görenlerin dikkatini çekti. Arkadaşlarımın çoğu zayıfladığımı fark etti.

Artık daha fazla çeşit ve yeşil elde ediyoruz. 2 yemek kaşığı yulaf kepeği tüketebiliriz. Saldırı aşamasında olduğu gibi kitabı okudum ve hepimizin faydalanabileceği bir özet sunmaya çalıştım.

İstediğimiz kiloya ulaşmamızı sağlayacak olan seyir aşaması başlar. Ancak kilo verme hızımız biraz yavaşlıyor. Bunun nedeni diyete eklenen sebzelerle aldığımız suyun bir kısmını geri kazanmış olmamızdır.

Su vücuda geri döner, ancak diyete devam edilirken yağ sürekli olarak yakılır. Demek istediğim, biraz vermiş gibi görünüyorum ama bu aşamanın sonunda istediğin kiloya ulaşıyorsun.

Uçuş dönemi iki ardışık diyetten oluşur: saf protein ve sebze + protein. Saf protein diyetini ilk uyguladığımız atak evresi nedir? Tarifi nasıl uygularız? Linklere tıklayarak öğrenebilirsiniz.

Trek periyodu 1 gün saf protein, 1 gün sebze + proteinden oluşur. Aslında 5+5 ya da 2+2 gibi versiyonları var ama dr. Bu uzun süreçten sıkılmamak ve diyetten vazgeçmemek için Dukan’ın önerdiği yöntem bu. Benim tercihim takip etmesi kolay olduğu için bu yönde olur. İstenilen ağırlığa ulaşana kadar bu aşama kesintisiz olarak devam eder.

Bu noktada listemizde bulunan ve yememize izin verilenleri sınırsızca yiyebiliriz ancak protein içermeyen sebzeleri (örneğin: diyet yoğurt, diyet süt, yumurta, et çeşitleri) kesinlikle tüketmiyoruz. Et salataları ve etli sebze yemekleri gibi.

Listemize eklenen sebzeler:

Domates, salatalık, turp, ıspanak, kuşkonmaz, pırasa, taze fasulye, lahana, mantar, kereviz, rezene, karahindiba – yenmemek şartıyla her türlü salata, patlıcan, kabak, kırmızı – yeşil biber, havuç ve pancar her öğünde

Mide probleminiz yoksa (ki bende var) bu sebzeleri çiğ yiyebilirsiniz. Sebzeleri yağsız ızgara veya haşlayıp fırında pişirebilirsiniz. Vitamin kaybetmemek için buharda pişirilebilir.

Yenmemesi gereken sebzeler:

Nişasta oranı yüksek patates, pirinç, mısır, nohut, fasulye, mercimek, enginar.

Salatada yapılan soslara dikkat edin ve aşırıya kaçmayın. Sirke, balzamik sirke, yoğurt ve limon kullanılarak lezzetli soslar hazırlanabilir. Shimla Hanım’dan aldığımız yeni duyumlara göre Dr. Dukan, Kasım ayında yaptığı bir güncelleme ile diyetine günde 3/4 yemek kaşığı zeytinyağı ekledi. Yani zeytinyağını minimum miktarlarda tüketebiliriz.

İlk aşamada olduğu gibi baharatları da rahatlıkla kullanabiliriz. Zencefil, tarçın, kakule, zerdeçal, anason ve karanfil gibi aroması kuvvetli baharatlar tokluğu arttırdığı için de kullanmalıyız.

Etler sebzelerle karıştırılır ve salatalar sipariş üzerine yapılır, böylece atak döneminde ete tok olanlar için biraz daha renklenir.

Unutmayın, 30 dakikalık zorunlu bir yürüyüş var!

Bu akşam gezinin süresi ve ilk gün tükettiklerimden oluşan bir liste oluşturacağım.

Dukan ile ilgili tüm yazılarıma buradan ulaşabilirsiniz.

Dukan Diyetini yakından takip etmek için e-posta adresime abone olun.
Aşk…

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın