Yufkada kavrulmuş pilav – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Bayrama birkaç gün kala içimi tatlı bir telaş kapladı. Bu yıl büyüdüğümü ve daha hazır olduğumu hissediyorum. Hani 20’li yılların ortalarında başlayan “Nerde o eski bayramlar” atasözü… ha! Sanki bu yıl onu kendimden atmışım gibi. Sanırım gençlikten olgunluğa geçiş sürecim yavaş yavaş sona eriyor 🙂 Ruhumuz ne kadar huzursuz olsa da zihnimizdeki kilitler açık ve sorumluluklarının bilincindeler.

Bayram öncesi sizlerle paylaşacağım ilk bayram tarifi Kızarmış Hamurlu Pilav bence bayrama çok yakışan bir lezzet.

İlk günkü rostoyu herkes sevmese de geçmişten günümüze gelen bir gelenek. Bu yüzden yaptığınız kavurmayı biraz ayırarak bu tarifi deneyebilirsiniz.

Genelde az miktarda etle yapılmayan bu tarife göre kavurabileceğiniz gibi önceden yaptığınız kavurma tarifine göre de yapabilirsiniz.

Aşk…

Yufkalı Kavrulmuş Pilav Tarifi Malzemeler

Kızartma için:

    300 gr dana eti (küçük doğranmış) 1 orta boy soğan 1 diş sarımsak 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı 1 defne yaprağı 2 su bardağı su Tuz ve karabiber

Pilav:

    2 su bardağı pirinç 1,5 su bardağı karışık garnitür (patates, havuç, bezelye) 2 su bardağı et suyu + 1 su bardağı su 2 yemek kaşığı tuz Tereyağı

Boyamak için:

    2 yaft 1 yumurta sarısı çörek otu 2-3 yemek kaşığı tereyağı

Yufkalı pilav tarifi nasıl yapılır?

Soğanı ve sarımsağı doğrayın. Orta boy bir tencereye zeytinyağını alıp etleri ekleyin ve suyunu salıp çekene kadar soteleyin. Suyunu çeken ete soğan ve sarımsağı ekleyip bir iki dakika daha soteleyin. Defne yaprağı ve 2 su bardağı sıcak suyu ekleyip karıştırın. Su buharlaşana kadar orta ateşte pişirin. Pişen eti ocaktan alın. Pirinci su veya suda yıkayın ve derin bir kaseye koyun. Üzerini geçecek kadar ılık su ilave edip 30 dakika dinlendirin (bunu etler pişerken yapabilirsiniz) 2 yemek kaşığı tereyağını bir tencereye alıp eritin. Süzülmüş pirinci ekleyin ve pirinç yarı saydam hale gelene kadar soteleyin. Mezeleri, et suyunu ve suyu ekleyip karıştırın. Tencerenin kapağını kapatıp orta ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Ocaktan alıp mayalanmaya bırakın. Hamuru masanın üzerine koyun. Üzerine eritilmiş tereyağını fırça ile yayın ve üzerine ikinci katı koyun. Hamuru 4 eşit parçaya bölün. İlk parçayı çorba tenceresinin üzerine kenarlarını dışarıda bırakarak yayın.
Pirinç ve eti karıştırıp kase dolana kadar kaşıkla yufkanın üzerine koyun. Hamurun kenarlarına biraz yumurta sürün ve sıkıca kapatın.
Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yufka pilavınızı alın ve kalan üç yufkaya da aynısını yapın. Son olarak üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpiştirin ve 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Sıcak servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın