Yulaf Ezmeli Şeftali Diyet Tatlısı tarifi için önce sütü bir tencereye koyuyoruz.
Bir kaç yulafı robotta öğütüp sütün içine ekliyoruz.
Kayısı ve inciri küçük küpler halinde kesin ve tekrar ekleyin.
Orta ateşte kaynayana kadar her şeyi karıştırın.
Kaynamaya başlayınca üç dakika kaynatıp ateşi söndürüyoruz.
Cevizleri 2’şer parça olacak şekilde elimizle bölerek tabaklarımızın altına koyuyoruz.
Yarım şeftaliyi kesip üç kaseye bölüyoruz.
Son olarak muhallebiyi kaselere bölüp oda sıcaklığına gelinceye kadar buzdolabında üç saat dinlendiriyoruz.
Şeftalimizin kalan yarısını kesip koyuyoruz.
Yulaf Ezmeli Şeftali Diyet Tatlısı hazır.
Bu tariften üç kase puding çıkıyor.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]