Yumurtalı Ekmek Kızartması Nasıl Yapılır?

5 dak.

Hazırlama Süresi

Evde bayat ekmekler biriktiğinde kurtarıcı tariflerden biridir yumurtalı ekmek. Lakin bu nefis ekmeklerin öyle çok düşkünü vardır ki, sadece bayat ekmek ile değil, taze ekmekle de hazırlanabilir. Yumurtalı ekmek yapıp, kahvaltılarda ya da ara öğün atıştırmalığı olarak afiyetle tüketilebilir. Yanında bir bardak çay ile bu çıtır çıtır kızarmış yumurtalı ekmekleri hayal etmek sizin de iştahınızı kabartıyor mu? O zaman buyrun yumurtalı ekmek kızartması nasıl yapılır hep beraber görelim.

Malzemeler

  • 1 adet bayat ekmek
  • 4 adet yumurta
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • Karabiber
  • Tuz
  • Kızartmak için sıvı yağ

Yumurtalı Ekmek Kızartması Nasıl Yapılır?

1. Bir kaba yumurtaları kırın.

2. Üzerine sütü ve baharatları ekleyin.

3. Bir çırpıcı ya da bir çatal yardımıyla güzelce çırpın.

4. Ekmeği dilimleyin ve yumurtalı karışıma dilimlerin her iki tarafını batırıp, bulayın.

5. Sıvı yağı bir tavaya alın ve yağı ısıtın.

6. Yumurtalı karışıma buladığınız ekmeklerin her iki tarafını ısıttığınız tavada kızartın.

7. Kızarttığınız yumurtalı ekmekleri, sıcak sıcak servis yapın.

Afiyet olsun!

yumurtalı ekmek tarifi tavada

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın