Gecikmeye rağmen çarşamba günü antrenmanlarıma başladım. Hâlâ hastayım ama dün gece eskisinden daha iyi uyudum. Hafta sonu dinlenme şansım olursa, pazartesiye kadar tamamen iyileşmiş olmayı umuyorum.
Eğitimin ilk iki haftasında geceliyoruz yani 14:00-22:00 saatleri arasında çalışıyoruz. Tabii iş çıkışı mutfağı temizlemek derken çıkış saatimiz 23:00-23:30, gece gündüz derken bu ritim tamı tamına 3 ay sürecek. 2012’nin ilk ayında bir aksilik olmazsa diplomamı alacağım.
Son günleri çok karmaşık tariflerle geçirdim. Tarif vermeden önce iki tarif yazmam gerekiyor. Bu sebeple Aşçılık Okulu bölümüne daha çok yüklenecek birbirinden ilginç tariflerin altyapısını hazırlamaya çalışacağım.
Yumurta pişirmek çocukluğumun bir lezzetidir, ne zaman yapsa anneannem aklıma gelir. Eskiler eve çok ekmek götürürdü, bayatlasa bile ve asla atılmazdı, mutlaka bir şekilde kullanılırdı. Bu sayede mutfağımızda zaten çok sayıda hamur işi tarifimiz var.
Diyelim ki bu tarifi hazırladınız ama ekmeğiniz daha bayat, o zaman bu tarifteki gibi ekmek pudingi yapabilirsiniz.
Aşk…
İçerik Tablosu
Yumurtalı ekmek tarifi malzemeleri
- 3 yumurta 5-6 dilim ekmek Tuz ve karabiber Kızartmak için sıvı yağ
Yumurtalı ekmek tarifi nasıl yapılır?
Ekmeği 1,5-2 cm kalınlığında dilimler halinde kesin. Derin bir kaseye yumurtaları kırın, tuz ve karabiberi ekleyip iyice çırpın. Ekmek dilimlerini çırpılmış yumurtaya batırın ve yumurtaya ileri geri daldırın. Gerekirse, yumurtayı çekmek için hafifçe vurun. Tavaya bol yağ koyup kızdırın. Yumurtalı börekleri önlü arkalı kızartarak servis tabağına alın. Sıcak veya ılık servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]