Yumuşacık Tavuk Şiş Tarifi Nasıl Yapılır?

Yumuşak hindi tavuğu gibi şişler yapmak için önce tavuğu küp şeklinde kesiyoruz.

Bir kaseye iki bardak su koyun ve 1,5 çay kaşığı soda ekleyin ve karıştırın.

Tavuk tekerini karbonatlı suya koyun, tabağı gerin ve 20 dakika buzdolabına koyun.

20 dakika sonunda tavuğu süzgeçe alıp suyunu süzüyoruz.

Tavuk etlerini fazla sıkmadan tahta şişlerin üzerine geçiriyoruz.

5 yemek kaşığı un, tuz ve rendelenmiş sarımsağı bir kaba alıyoruz.

Baharat, ketçap ve mayonezi karıştırıyoruz.

Yavaş yavaş bir şişe tuzlu su döküyoruz

Yalanların bağlantısında çamur buluyoruz

Tavuk şişlerini bu karışımın önüne ve arkasına koyup yirmi dakika kadar bekletiyoruz.

Bir tavaya sıvı yağı alıp kızdırın

Bu yağın içine tavuk göğüslerini ön ve arka olarak koyuyoruz.

Not: Tahta şişleri tava boyutuna göre kırıyoruz.

Kızarmış tavuk şişleri servis tabağına alıp sıcak servis yapıyoruz.

Yumuşak tavuk şiş hazır

yemek ister misin 😋

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın