Yumuşak ekmek tarifi malzemeleri
- 10 su bardağı un
- Unun kıvamına göre 3-4 su bardağı su
- Çeyrek torba yaş maya
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 2 yemek kaşığı yağ
- Sipariş vermek için tuz
Yumuşacık ekmek tarifi nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Yumuşacık ve lezzetli ekmeğimizi yapmak için bir karıştırma kabına unumuzu koyuyoruz.
- Ortasını açıp maya, süt ve tuzu ekleyip kontrollü bir şekilde yavaş yavaş suyu ekleyip kenardan ortasına doğru yoğurmaya başlıyoruz.
- Hamurumuz yumuşak bir hamur olacak. Hamuru güzelce yoğurduktan sonra bir saat dinlenmeye bırakın.
- Daha sonra hamurumuzdan küçük bezeleri alıp güzelce yuvarlayıp tezgahta veya masada rahatlıkla açıp ekmek yapmaya uygun bir tavada iki tarafını da pişiriyoruz. Afiyet olsun.
Resimli yumuşak ekmek tarifi nasıl yapılır?
Yumuşacık Ekmek yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]