Yumuşak Tatlı Ekmek – En Sevdiğim Yemek

Yumuşak, yanlış bir kek yapmak için önce maya, şeker ve suyu bir kapta karıştıralım ve mayanın kabarmasını sağlayalım.

Sütü bir tencereye alıp ocakta biraz ısıtalım, derin bir kaba un, tuz, şeker, süt, yağ ve mayayı ekleyip yoğuralım, kapağını kapatalım ve hamuru mayalanmaya bırakalım.

Unun içinden mandalina renkli bezeleri alıp içine çamuru koyup kalıba dökelim.

Dilediğiniz şekli verebilirsiniz yağlanmış tepsiye ya da fırın tepsisine dizelim.

Üzerlerine yumurtaları yıkayıp haşhaş tohumlarını dökelim.

Dilerseniz siyah kimyon da kullanabilirsiniz.

180°C önceden ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin. Afiyet olsun.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın