Kabak ve bulguru rulo yapmak için önce kabakların dış kabuklarını kesiyoruz.
Kabakları uzunlamasına eşit kalınlıkta kesin.
Fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve kabakları dizin.
Kabak yağını fırça ile uyguluyoruz.
Önceden ısıtılmış fırında 10 dakika pişirin.
Fırından çıkarıp soğumasını bekliyoruz.
Bir kaseye kıyma, güzel bulgur, doğranmış soğanı alıyoruz.
Soğanın üzerine tuz döküp önce soğanı ellerimizle ovuyoruz.
Etleri güzelce bulgur ve soğanın içine koyuyoruz.
3 yemek kaşığı zeytinyağı, bir tutam karabiber, 1 tatlı kaşığı pul biber, iki adet ince kıyılmış sarımsak ve 3 yemek kaşığı suyu ekleyip tekrar karıştırın.
Bir kaba 1 adet kabak alıyoruz.
Kabakların büyüklüğüne göre kıymayı içinden alıp rulo gibi sarıyoruz.
Tencereye dik olarak yerleştirin.
Diğer kabaklara da aynı işlemi yapıp tencereye alıyoruz.
3-4 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyip sıcak su ekleyerek pişirin.
Suyu sistematik olarak kaynatıyoruz.
Başka bir tencereye iki adet domatesi koyun, 2 yemek kaşığı zeytinyağı ve tuzu ekleyip pişirin.
Yoğurdun içine 3 diş sarımsağı koyup servise hazırlıyoruz.
Servis tabağına önce domates soslu kabak rulosunu, sarımsaklı yoğurtlu ve kabaklı domates soslu servis ediyoruz.
Bulgur ile rulo kabak hazır.
yemek ister misin 😋
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]