Merhaba sevgili arkadaşım,
Bu yıl kızımın okulunda düzenlediğimiz yılbaşı partisi için 40 adet zencefilli kurabiye ve bir zencefilli ev hazırladım 🙂 3 ölçü klasik yılbaşı zencefilli kurabiye hamuru bildiğiniz gibi hepsine yetti. Kurabiyeleri süslemeden bir gün önce yaptım ve iyice kurumasını bekledim.
İlk seferim olduğu için emin değildim, bu yüzden Ikea’da satılan kurabiye yapıştırıcısını aldım ve bir tüp kullandım. Kullanacak olanların (üzerinde hiçbir yerde yazmıyor) soğuk sıkım neredeyse imkansız olduğu için önce sıcak suya atıp sonra kullanması gerektiğini unutmayın. Ben bağlama işlemi sırasında 3 kez kapağını kapatıp suya koydum.
Icing yani dekorasyon kaplamasını yapmak çok kolay önemli olan çok bekletmemek ve katı ise biraz su veya limon suyu, çok sıvı ise biraz toz haline getirmek Şeker. Ayrıca mutlaka kullanacağınız pudra şekerini de elemeyi unutmayın.
Şablonları vb. kesme zahmetine bile girmedim. Kalıplarımı istedin. Kullandığım malzemeleri almak isteyenler veya almak isteyenler için link koydum. Burada bulabilirsiniz.
buzlanma için:
İçerik Tablosu
Zencefilli kurabiye tarifi malzemeleri
- 1 orta boy yumurta akı 250 gr pudra şekeri 1 tatlı kaşığı limon suyu (kıvamlı olmasını isteyenler azar azar kontrol edebilir).
Zencefilli kurabiye evi – Zencefilli kurabiye evi tarifi nasıl yapılır?
Yumurta aklarını ısıya dayanıklı bir kaba alın. Limon suyu ekleyin ve biraz çırpın. Pudra şekerini ekleyip el mikseri ile çırpın. Bir su banyosuna koyun ve güzel bir kıvam elde edinceye kadar 1-2 dakika çırpın. Dilerseniz sonrasında gıda boyası ekleyerek renklendirebilirsiniz. Kremayı sıkma torbasına alıp ucunu istediğiniz büyüklükte kesin ve kullanmaya başlayın.
Kurabiyeler iki boyutta yapılacaktır.
Zencefilli kurabiye tarifi malzemeleri
- 175 gr tereyağı (1 su bardağı oda sıcaklığında) 1 su bardağı toz şeker 1 yumurta sarısı 3,5 su bardağı un 1 yemek kaşığı kabartma tozu 1 çay bardağı pekmez Yarım çay kaşığı zencefil tozu Yarım çay kaşığı tarçın 1 tatlı kaşığı toz karanfil (havanda) çırpılmış)
Zencefilli kurabiye evi – Zencefilli kurabiye evi tarifi nasıl yapılır?
Toz şeker, yumurta sarısı, pekmez ve oda sıcaklığındaki tereyağını çırpın. Baharatları, unu ve kabartma tozunu ekleyin. Hamuru toparlayın ve çok fazla un eklemeyin. Toplanan hamuru ikiye bölün ve buzdolabına gerin. Hamuru merdane yardımıyla açın. Kurabiye kalıpları ile kesin ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. 180 derece fırında 8-10 dakika kenarları hafif kızarana kadar pişirin. Pişen kurabiyeler tamamen soğuyunca tepsiden çıkarın ve dilediğiniz gibi süsleyerek servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]