Zeytin Ezmeli Gül Böreği – En Sevdiğim Yemek

Bu ekmeğin yapımı basit ve kolaydır. Ama biraz zamana ihtiyacımız var. Bu yüzden çok zamanımız olmalı, çünkü onların yakacak zamanları var.

Önce hamurumuzu yoğurarak işimize başlıyoruz 👍

Bu nedenle sütü ısıtıyoruz.

Elimiz sıcak veya soğuk olamaz yoğurt ve maya gibi sıcacık olsun yeter 👍

Sütün içine şeker ve mayayı koyup bir süre bekletiyoruz, maya sütün içinde eriyip kabarınca şekeri karıştırıp erimesini sağlıyoruz.

Sıra diğer malzemeleri eklemeye, su, iki bardak çay yağı, tuz ekleyip karıştırın (tuz miktarını dinleyelim, zeytin ezmesi tuzlu olduğu için dikkatli koyalım), unu yavaş yavaş (I. un miktarı, böylece kap ölçülerimiz aynı olmasın, yani) ele yapışmayan hamurlar yumuşacık olsun. Ağzını kapatıp kaynamasını bekliyoruz.

Bu sırada içini hazırlamaya başlıyoruz, geniş bir kaseye zeytin ezmesini alıp iki yemek kaşığı sıvı yağ, bir yemek kaşığı kekik ve damak zevkinize göre pul biberi ekleyip karıştırıyoruz.

Daha sonra hamurumuzdan greyfurt parçalarını alıp merdane yardımıyla dikdörtgen şeklinde sarıyoruz, çok ince veya çok kalın olmayacak şekilde orta kalınlıkta bir hamur elde ediyoruz. İki veya üç parmak genişliğinde kestik. , bastırın, tepsiye sabitleyin ve bu şekilde tepsinin mayasının gelmesini bekliyoruz.

Yumurta sarısı ve yağ karışımı ile yıkayıp 160 veya 170 derecede pişiriyoruz.

Pişen keklerimizin üzerine masa örtüsünü kapatıyoruz.

Bu şekilde onları kurumaya karşı koruyoruz.

Biraz sıcakken servis edebiliriz pamuk kıvamında zeytin ezmesi hazır 👍

Yapacak olanlar şimdiden kolay gelsin.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın