Zeytin ezmeli kırıntı böreği – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Arkadaşlar Helal hanımın başına küçük bir musibet geldi ama yine de tüm olumsuzluklara rağmen bizlere bu pratik ve güzel tarifi verdi. En kısa zamanda fotoğrafınızı bekliyoruz. ellerine sağlık 🙂

Hoş geldin . Sizlere bu sabah (sabah 7’de) çok kolay ve lezzetli börekler yaptım 🙂 Ama ne oldu? Böreklerimi yaptım, güzel fotoğraflar çektim ve fırına verdim :). Çıkınca tabakta fotoğrafını çekeyim dedim. Ve felaket dışarı çıktı: (Tabii kekim pişmedi. Tarifi tekrar ama geçici olarak göndereceğim. En kısa zamanda geri gönderip kendi resmimi göndereceğim.
Aşk…

Dersler:

200 gram tereyağ
1 su bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı yoğurt
1 yumurta akı
1 poşet kabartma tozu
4 su bardağı un
2 çay kaşığı tuz
yukarı:

Biraz galeta unu ve bir yumurta sarısı

içeri:

zeytin ezmesi

yapılışı:

Oda sıcaklığında beklettiğimiz margarine tüm malzemeleri (galeta unu ve yumurta sarısı hariç) koyun. Kulak memesi şeklinde bir macun hazırlıyoruz.
Hamurdan güzelce yoğurduktan sonra yumurta büyüklüğünde parçalar alıp ortasına bir tatlı kaşığı zeytin ezmesinden koyup önce ağzını kapatıp sonra yuvarlıyoruz. Açılan hamurları önce çırpılmış yumurta sarısına sonra galeta ununa bulayın. Önceden 180 derecede ısıttığımız fırınımızda 25-30 dakika pişiriyoruz.

Not: Hangi böreği yaparsak yapalım fırınımızı en az 150 derecede ısıtırsak sonuç daha da güzel olur.

Umarım güç sizi kesmez…

Afiyet olsun 🙂

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın