Zeytin Yaprağı Sarma Tarifi için,
Acı ve ekşi yağ ile nefis bir dürüm tarifi, mutlaka deneyin çocuklar!
Tencereye zeytinyağı, doğranmış soğan ve sarımsağı ekleyip iki dakika pişirin. kızarmış.
Yıkanmış pirinç su ile karıştırılır.
Pirinç suyu çekinceye kadar pişirilir, bu sırada salça ve baharatlar eklenip iyice karıştırılır.
Su toplandığında ocağın altına kapatılır ve başka bir kaba boşaltılır.
Daha sonra uygun bir tencereye su dökülür ve sıcak suyun içine taze asma yaprakları atılır.
3 dakika. Haşlanır, başka bir kaba alınır ve haşlanmış sebzelerimiz yerleştirilir.
1 yemek kaşığı çamuru ekleyip kenarlarını kıvırıp tencereye koyarak hafifçe düzeltin.
Bu işlem harcımızın tamamı bitene kadar devam eder.
Bir çeşme taşı eklendi.
Su, tuz, limon tuzu eklenerek ocağın altı açılır. Kaynayınca kısık ateşte pişirilir.
Battaniyelerimiz sulandığında ocağın altı kapatılır, kaynak taşı çıkarılır ve 10 dakika pişirilir, dinlendirilip servis edilir.
Zeytinyağlı Yaprak Sarma hazır.
Afiyet olsun
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]