Zeytinli Simit – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Güzel ve eğlenceli bir hafta sonu geçirdim. Bu sefer diyet ürünlerimi kahvaltı için yanımda taşıdım. Uzun zaman önce okuduğum Açlık Oyunları serisinin ilk kitabının film uyarlamasını bir pazar günü öğleden sonra izlemeye gittik. Açlık Oyunları filmi kitabı okuyanlar için çok güzel bir filmdi çok detaya girmedim ama izlenmeye değer. Kitabı okumadıysanız, kitap inanılmaz derecede ayrıntılı ve ilgi çekici olduğu için pek çok şey havada kalmış olabilir. Bu sebeple seriyi okumanızı tavsiye ediyorum ve eminim ki ilk kitapta bile elinizden bırakamayacaksınız.

Cumartesi sabahı kahvaltıya annemlere gittik, kahvaltıda zeytinli ekmek yaptım. Tarif çok basit, tüm işi maya yapıyor.

Pekmez ve susam da gerçek bir simit hissi veriyor. Tıpkı ekmekçilerde olduğu gibi farklı iç dolgular hazırlayarak hazırladığınız ekmeği çeşitlendirebilirsiniz. Mesela peynirli sucuklu veya çırpılmış harika olur.

Güneşli ve güzel bir İstanbul sabahından selamlar…

Zeytinli simit tarifi için malzemeler

    1 su bardağı ılık su 1 çay bardağı sıvı yağ 1 çay bardağı süt 1 yaş maya 1 tatlı kaşığı şeker 1 tatlı kaşığı tuz 2 yemek kaşığı sirke 4,5 su bardağı un Simit için: susam ve pekmez

içeri:

Zeytinli simit tarifi nasıl yapılır?

Yaş mayayı bir bardak ılık suda ezip 1 yemek kaşığı toz şekerle karıştırın ve 10 dakika bekletin. 4,5 su bardağı unu derin bir karıştırma kabına alın. Ortasını havuz gibi açıp tüm maya ve hamur malzemelerini ekleyip yoğurun. Hamuru toplayın ve bir parça bezle örtün. Ilık bir yerde 30 dakika dinlenmeye bırakın. Mayalanan hamuru portakal büyüklüğünde bezelere ayırın. Bezeyi hafifçe unlanmış bir çalışma yüzeyinde 1 cm kalınlığında açın. Açtığınız hamurların ortasına 2 yemek kaşığı zeytin dilimleri koyun. Hamuru kenarlarından dikdörtgen şeklinde katlayın. 4 yemek kaşığı pekmezi suyla karıştırın, yaptığınız simidi önce pekmezli suya sonra susama batırın. Tüm bezelere aynı işlemi uygulayın ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine 3-4 cm aralıklarla dizin. Tepside 15 dakika daha mayalanmaya bırakın. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede altın rengi alana kadar pişirin.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın