Zeytinyağlı Arapsaçı (Yoğurt Eşliğinde) – Leziz Yemeklerim

Merhaba, bugün sızlerle ege bölgesinde bolca bulunan arapsaçı bitkisiyle yaptığım bir tarifi paylaşmaistiyorum. 

Öncelikle arapsaçı bitkisini bolca suyla yıkayıp iyice süzdürelim. 

Kalın saplarını incecik doğrayıp zeytinyağını ve doğranmış soğan ile birlikte yayvan bir tencereye alıp orta ateşte soteleyelim. Kalın dal kısmının pişme süresi daha fazla olduğundan önce pişirmeye başlıyoruz. 

Sonrasında ince kısımlarıda tuz ve pul biber eşliğinde sotelemeye ekliyoruz. İyice sotelenen arapsaçının üzerine yarım kahve fincanı su ekleyip kısık ateşte pişiriyoruz. 

Yaklaşık yarım saatte pişen otumuzu havuz şeklinde tabağımıza yerleştirip ortasına dilerseniz sarımsaklı yoğurdu koyup pul biber serpeliyerek servis yapıyoruz. 

Yoğun rezene kokusuyla ilginç bir lezzet, denemek isteyenlere şimdiden afiyet, şifa olsun 🙏💚

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın