Masterchef’te bugün birbirinden lezzetli yemekler hazırlandı. İzleyenlerin en çok merak ettiği konu zeytinyağlı fasulye ve kuru fasulye tarifi oldu. Peki en iyi bakla zeytinyağı tarifi hangisi? Zeytinyağlı fasulye yemeği nasıl yapılır? Zeytinyağlı bakla için gerekli malzemeler nelerdir? Zeytinyağlı fasulye nasıl yapılır? Zeytinyağlı baklanın temelleri nelerdir?
Bakla için gerekli malzemeler nelerdir?
2 su bardağı kuru fasulye
4 su bardağı sıcak su
1 büyük soğan
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1/2 çay kaşığı taze portakal suyu
1 yemek kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
FAVA hangi ülkeye aittir?
Bakla ezmesi Fava (Favetta), baklaların beyazlatılmasından sonra zeytinyağı ile yapılan bir yemektir. İstanbul’un eski Rumları, kuru baklagillerden yapılan tüm macunlara (??ß?) derlerdi. Ancak bugün Türkiye’de fasulye denilince sadece kuru bakladan yapılan bir meze anlaşılmaktadır. Türk mutfağında Girit’te yer alır.
FAVA NASIL YAPILIR?
Soğanı büyük parçalar halinde doğrayın. Zeytinyağını derin bir tencerede kızdırın. Yemeklik doğranmış kuru soğanı hafif bir renk alana kadar kavurun.
Sıcak suyu tencereye aktarın. Pişme süresini kısaltmak için kuru fasulyeyi, toz şekeri, tuzu ve suda uzun süre beklettiğiniz portakal suyunu ilave edin.
Fasulyeler yumuşayana kadar 45 dakika orta ateşte kaynatın. Zeytinyağına eşsiz bir tat veren çekirdekleri elde etmek için karışımı blender yardımıyla püre haline getirin.
Soğuduktan sonra servis tabağına alın. Üzerine biraz zeytinyağı gezdirin. İsteğe göre dereotu ile süsleyin.
Bu ikramı daha da doyurucu hale getirmek için, tost dilimleri üzerinde sevdiklerinizle paylaşın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]