medyauzmani.com

Zeytinyağlı Biber (Anadolu Usulü)

Bu benim ölçümdü tabii ki biberlerin büyüklüğüne ve sayısına göre birazcık değiştirebilirsiniz. Benim tavsiyem, eğer boyutu büyüteceksek, önce büyütelim. Ne kadar çok soğan, o kadar lezzet!

Zeytinyağlı Biber Dolması Tarifi,

Soğanları rendeleyip yağda kavurun.

Sarımsakları ekleyin ve domates salçası ile birlikte kızartın.

Pirinçleri teker teker ekleyip iyice kuruladıktan sonra baharatlarla birlikte 2-3 dakika pişirin. Hadi kızartalım.

Bir çay bardağı su ve nar ekşisini ekleyip suyunu çekelim.

Soğuyunca biberleri ilave edip domateslerle örtün ve kısık ateşte pişirin.

Her türlü paketleme ve paketleme için aynı dahili yöntemi kullanabilirsiniz.

Pişirirken su miktarı biberin yarısı kadar olsun. Ve 1/4 çay kaşığı yağ ekleyin.

Zeytinyağlı Biber Dolması hazır.

Yiyenlere afiyet olsun!

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın