Zeytinyağlı biber dolması – Tarifler.net.tr – Pratik tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Mevsim yazsa zeytinyağında biber dolması sofralarımızda daha sık olsun 🙂 Dolaba koymadan yenen sıcacık biber dolmalarına bayılırım ama soğuk yenen dolmalara bayılırım. dinlendikten sonra. Bir gece 🙂 Yazlıkta karpuz dolmasını dondurmayı kim unutur 🙂

Bu sefer değişiklik olsun dedim ve dolmayı ocakta pişirdim. Ben sade su ve zeytinyağı ile sos yapıyorum tencereye doldurmak için ama salça bence fırında pişenlere çok yakışıyor. Bu yüzden domates salçası ekledim.

Fırına girebilecek kapaklı bir tencereniz veya borcamınız yoksa üzerini yağlı kağıt ile kapatıp folyoya sarabilirsiniz.

Etli biber dolmasını da aynı şekilde hazırlayabilir, tarifi için buraya tıklayabilirsiniz.

Instagram hesabım @mutfaksirlari Denediğim tarifleri paylaşırsanız hikayemde paylaşmak isterim. Instagram’da hesabımı takip etmeyi unutmayın.

Aşk…

Zeytinyağlı biber dolması tarifi için malzemeler

    16-17 adet tatlı biber (boyutuna göre) 1,5 su bardağı pirinç 1 büyük boy kuru soğan 1 çay bardağı zeytinyağı 2 adet domates 2 yemek kaşığı kuş üzümü 2 yemek kaşığı çam fıstığı 2 tatlı kaşığı yenibahar 2 tatlı kaşığı toz nane 1 tatlı kaşığı toz şeker 1 tatlı kaşığı karabiber, yarım avuç maydanoz, tuz

Sosu hazırlamak için:

    1 dolu yemek kaşığı domates salçası 2 su bardağı su zeytinyağı tuz

Fırında zeytinyağlı biber dolması tarifi nasıl yapılır?

Biberleri yıkayın, zarar vermeden saplarını çıkarın ve çekirdeklerini çıkarın. Yemeklik soğanı ince ince doğrayın, domatesi kalın bir şekilde soyun (kabuğunu bir kenara bırakın) ve yemek için içini kesin. Soğan ve fıstıkları zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun, pirinci ilave edip kavurmaya devam edin. Suyun içerisine ayırdığınız domatesleri ve kuş üzümlerini ve tuzu ilave edip soteleyin. Kullanılmış şekeri, 2 su bardağından biraz fazla sıcak suyu ekleyin ve suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin. Pişen harcı ocaktan alın, hafif ılınayan harca kıyılmış maydanozu ekleyin ve fazla bastırmadan biberlerin içine doldurun. Ayırdığınız domates kabukları ile üzerini kapatın. Dolguyu bir fırına veya kapaklı bir ateşe dayanıklı tencereye koyun. Sos için tüm malzemeleri karıştırıp üzerine dökün. 200 derecede 40 dakika kapağı kapalı olarak pişirin. Kapağını açıp fırın ızgarasını açın, 10-15 dakika daha dolmalar kızarana kadar pişirin ve servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın