Zeytinyağlı yemeklerin gözdesi, besleyici ve doyurucu, sofraya geldiğinde gözleri dolduruyor.
Zeytinyağlı soğuk yenen havuç, biber ve sarımsaklı yemeklere pilaki denir. Osmanlı mutfağından günümüze kadar gelmiştir.
Barbunya fasulyesi, fasulye ve hatta balıktan yapılabilir. Yemeğe bağlı olarak örneğin balık yahnisi limonla servis edilir.
Güveçte domates sosu eklenmez. Soğandan sonra sarımsak biraz karamelize edilir, bir kısmı eklenir ve en son barbunya eklenir.
Çok fazla su eklemeyin. Çok sıcak su. Pişirme sırasında aromatik sıvı su elde edilir.
Tabağa aldığım tencerede soğutuyor. Maydanoz veya limon ile servis edilir.
Şimdi plana geçelim. Barbunya fasulyesini çıkarın, taş olabilir. Gece boyunca suda bekletin. Sabah suyunu süzün ve taze su ekleyin, dişe ulaşana kadar kaynatın ama kaynatmayın, üzerine su dökün ve yıkayın. Filtrede bırakın.
Soğanları bir tavaya koyun veya biraz serpin ve sarımsağı hafif dönene kadar birlikte kızartın.
Havucun dışını soyun ve halka halka kesin.
Ne kadar çok keserseniz, şekil o kadar iyi olur. Karabiberi eşit şekilde doğrayın ve soğana ekleyin.
Doğranmış domatesleri ve salçayı ekleyip bir süre daha pişirin.
Barbunyayı ekleyip tuz ve şekeri ilave edip iki parmak geçecek kadar sıcak su ekleyip kısık ateşte pişirelim.
Pişen yemeği tencerede soğutup tabağa alıp üzerini maydanozla süsleyebilirsiniz, afiyet olsun. .
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]