medyauzmani.com

Zeytinyağlı Brüksel lahanası – pişirme sırları – pratik tarifler

Salata, meze ve kıyma denince uzun zamandır zeytinyağlı Brüksel lahanası tarifi paylaşmadığımı farkettim. Fırında Brüksel lahanasını da seviyorum ama Neher biraz abartılı. En son Brüksel lahanasını kıymalı yedim.

Bu sefer bir deneyelim dedik.
Evde pirinç varsa 1-2 yemek kaşığı pirinç eklerim ama olsun 💕

Aşk…

Zeytinyağlı Brüksel lahanası için malzemeler

    400 gram Brüksel lahanası 1 orta boy soğan 1 orta boy havuç 1 kapya biber 2-3 diş sarımsak Yarım çay bardağı Zeytinyağı Marinade Suyu Portakal suyu

Zeytinyağlı Brüksel lahanası nasıl yapılır?

1. Brüksel lahanalarını ve kök kısımlarını keskin bir bıçakla çıkarın.
2. Soğanı ince ince doğrayın. Havuçları ve kapya biberleri de doğrayın.
3. Zeytinyağını tencereye alın ve soğanları ekleyin. Hafif pembeleşince doğranmış havuç ve biberleri ilave edip soteleyin.
4. Temizlediğiniz Brüksel lahanalarını tencereye alın, üzerine kıyılmış sarımsak, portakal suyu, tuz ve yüksekliğe ulaşacak kadar su ekleyin ve tencerenin kapağını kapatın.
5. Lahana yumuşayana kadar pişirin. İhale lahanayı ocaktan alın.
6. Ilık veya soğuk olarak servis edin.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın