Merhaba sevgili arkadaşım,
Geçen yıl buzluğa attığım enginarlar tam zamanında bitti 🙂 Şimdi sıra enginarları ve taze bebek enginarları piyasaya sürmeye geldi. Çipura severim. Deniz mahsullü fasulye salatası tarifini daha önce vermiştim. Hatta nasıl sıralamanız gerektiğini aşçılık okulu bölümünde detaylandırdım. Deniz iğdesinin nasıl çıkarılacağını burada bulabilirsiniz.
Tavuk, bakliyat, dolma, portakal derken zilyon çeşit enginar tarifi var blogumda. Bu sefer Ege ve Akdeniz rüzgarlarını evinize getirecek harika bir tarif. Deniz börülcesi enginarla mükemmel uyum sağlar. Hele içine biraz sarımsak eklenince tadına doyum olmuyor.
Dilerseniz kapya biber yerine çekirdeği alınmış sert domates de ekleyebilirsiniz.
Tarifimi denediğinizde benimle instagramda paylaşmayı unutmayın 🙂 Fotoğraflarınızla kullandığınız tarifleri hikayemde paylaşmayı çok seviyorum 🙂 Instagram hesabım: @mutfaksirlari
Aşk…
İçerik Tablosu
Zeytinyağlı deniz börülcesi ve enginar tarifi için malzemeler
- 4-5 kase enginar 1 avuç kuru fasulye 1 limon 5-6 yemek kaşığı zeytinyağı 1 kapya biber 2 diş sarımsak tuz (börülce tuzlu olduğu için eklemiyorum)
Deniz taneleri ve zeytinyağı ile enginar tarifi nasıl yapılır?
Soyulmuş enginarları içine yarım limonun sıkılmış suyu ile bol suda 10 dakika haşlayın. (Çatalı kolayca sokarsanız sorun olmaz.) Haşlanan enginarları süzgeç yardımıyla alıp servis tabağına alın. Enginarları haşladığınız suda deniz börülcelerini 10 dakika haşlayın. Haşlanmış fasulyeleri süzün ve hemen soğuk suya atın. Suda soğuttuğunuz fasulyeleri süzün ve tek tek alttan kenara doğru çekerek çıkarın. (Buradaki resimler çıkarma kısmına ait) Fasulyelerin tamamı pişince kaseye yarım limon sıkın. Ezilmiş sarımsağı, küçük küpler halinde doğranmış biberi ve zeytinyağını ekleyip karıştırın. Satın aldığınız deniz börülcesi ve enginarları servis tabağına alıp servis edin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]