Zeytinyağlı domates dolması – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Merhaba arkadaşlar ,

Hafta sonu bitti ve bir pazartesi daha birlikteyiz. Yazın bitmesi ve ramazan ayının gelmesiyle birlikte dolma yapmaya karar verdim. Sebebine gelince sebze bolluğu devam ediyor her şey bir yana zeytinyağı dolması bir yana 🙂 herkes nereye gidiyorsunuz tatil yazıları atacaksınız hani ben vakit bulamadım arkadaşlar utandım çünkü sen ama beklemeye devam 🙂 Ev hali Tatilden sonra yerdeyken dedim kendi kendime gezi anılarımı yazmadan önce bir köşeden başlayıp temizliğe başlayayım sonra ne yiyorsam onu ​​yiyeyim geri kalanı zaman, ne gördüğümü açıklayayım. Seyahat etmek, söylemesi yapmaktan daha kolaydır. Kaçıp da görüp gezip tozup ondan kurtulmak istemedim 🙂

Pazar günü o evden çıkıp ben evdeyken başlayan temizlik süreci çılgınca ilerledi. “Bekle şunu sileyim, şurada burada durayım, akşam ile koltukta yatmak arasında yaktığım kaloriler egzersiz listeme ekleyecek kadar büyüktü.” Evin içinde beni görmeliydin 🙂 Her köşeyi temizlerken, plastik eldivenler ve Vida asa ile orada sıkılmayı bekliyorum, TV’de fırsat buldukça tekrar tekrar izlediğim Umutsuz Ev Kadınları dizisi. Anons geliyor, mutfağa, banyoya koşun, fayansları silin. Reklam bitmek üzere, tv karşısında yerimi alıyorum. Diğer kanallardaki reklamlar o kadar uzun ki izlediğiniz filmin ne olduğunu unutuyorsunuz ama cnbce de inatla 1-2 dakikadan az sürüyor bu yüzden kısa reklamlar gelmiyor. Üstelik 5 bölüm üst üste oynadığımda evi beşte temizlemeyi başardım 🙂

Bu arada unutmadan bu küçük toplardan balkabağı dolması da yaptım, yarın paylaşacağım. Aşk…

Zeytinyağlı domates dolması tarifi için malzemeler

    8-10 adet orta boy domates 2 adet orta boy soğan Maydanoz 1 tutam kuru nane 1 yemek kaşığı pirinç her domates için Tuz Karabiber Kimyon Tarçın 1 su bardağı zeytinyağı

Zeytinyağlı domates dolması tarifi nasıl yapılır?

Domatesleri yıkayıp saplarından kapak olacak şekilde kesin ve bir kaşık ya da balkabağı dilimleyici yardımıyla kabuğa çok yaklaştırmadan içini temizleyin. Domatesin içindeki posayı atmayın, rondodan geçirin. Soğanı rendeleyin, pirinci yıkayıp süzün ve maydanozu ince ince kıyın. Tencereye yağı alıp rendelenmiş soğanı ekleyin, bir tutam tuz ilave edip 1-2 kez kısık ateşte kavurun. Soğanlar iyice kahverengileşmeden hemen önce pirinci ekleyin ve birkaç kez karıştırın. Ayırdığımız domateslerin özünü, maydanozu, naneyi, karabiberi, kimyonu, tarçını ve tuzu ekleyip tahta kaşıkla karıştırıyoruz. Üzerine bir su bardağı su ilave edip suyunu çekene ve pirinçler yumuşayana kadar pişirin. Hazırladığınız pirinç harcına domatesleri doldurun ve fazla boşluk bırakmadan tencereye bir kenara ayırdığınız kapakları domateslerin üzerine gelecek şekilde yerleştirin. Tencerenin ağzına 1 su bardağı su ve 2 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyin. Pirinç yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin. Pişen dolmayı servis tabağına alıp taze nane yapraklarıyla süsleyip servis ediyoruz.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın