Zeytinyağlı Enginar Ve Bakla – En Sevdiğim Yemek

Bugün sizlerle banka ile yaptığım enginar ciğer tarifini paylaşmak istiyorum.

Baklalı Zeytinyağlı Enginar Tarifi Nasıl Yapılır?

Öncelikle enginarları kararmamaları için pişene kadar limon suyunda kabuklarından ayırmanızı tavsiye ederim.

Soğanı ince ince doğrayın ve zeytinyağına koyun. Havuçları küp şeklinde doğrayıp ekleyelim.

Ayırdığınız baklaları, tuzu ve şekeri ekleyip sotelemeye devam edelim. Dereotu saplarını bu noktada ekleyip kontrol ediyorum.

Malzemelerin üzerine alt kısmı delik olacak şekilde enginarları koyalım.

Bu arada yarım limonun suyunu ekleyelim.

1 su bardağı su ekleyip kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.

Kıyılmış dereotu ile servis yapın. Afiyet olsun

Zeytinyağlı Enginar ve Bakla Tarifinin Fotoğrafları:

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın