Zeytinyağlı Girit kabak yemeği – pişirme sırları – pratik tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Kendi suyunda pişen yemek kadar güzel bir şey var mı 🙂 Yazın yapılan zeytinyağının tadı beni büyülüyor. Domatesler tatlı, olgun ve suluyken tariflerime mümkün olduğunca az su eklemeye çalışıyorum. Kendi pratik kabak tarifimi hatırlarsınız. Dilerseniz Girit kabağını bu tarifteki gibi de pişirebilirsiniz ancak salçaya gerek yok.

Girit kabaklarıyla daha önce farklı tarifler yapmıştım. Bunlardan en ünlüsü Girit kabak dolması. Peynirli Girit Balkabağının bir diğer çeşidi… Dilerseniz keçi peynirli Girit Balkabağı peynirli de yapabilirsiniz.

Neyse, bol soğan bol domates deyince çok da canınızı sıkmayan bir yemek oluyor ama bir türlü doyamıyorsunuz. Kabağın pişerken ezilmemesi için karıştırmak yerine kapağını kapatırken hafifçe sallamanız yeterli.

Sallarken içindeki su seviyesini anlayabilirsiniz. Ocaktan alır almaz dereotunu ekleyebilir ya da servis ederken üzerine serpebilirsiniz.

Aşk…

Zeytinyağlı Girit kabağı tarifi malzemeleri

    8-9 Girit balkabağı 3 iri olgun domates 1 büyük kuru soğan 1 diş sarımsak 1 kapya biber (etli kırmızı biber) 1-2 yeşil biber 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı Tuz Karabiber dereotu

Zeytinyağlı Girit kabağı tarifi nasıl yapılır?

Soğanları soyun ve beyazı doğrayın. Domateslerin kabuklarını soyup güzelce doğrayın. Biberleri ortadan ikiye kesin, çekirdeklerini çıkarın ve soğan gibi doğrayın. Sarımsağı 2-3 parçaya kesin. Kabakların üstlerini ve altlarını yıkayın. Elma dilimi gibi büyüklüğüne göre 6 veya 6 parçaya bölün. Soğan ve biberleri zeytinyağı ile birlikte tencereye alın. Yumuşak olana kadar orta ateşte kızartın. Kabağı ekleyin ve bir dakika soteleyin. Domates, sarımsak, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın. Kabağı tencereye alıp orta ateşte ara sıra kontrol ederek kabaklar yumuşayana kadar pişirin. Dereotunu ince ince kıyıp pişen şişlerin üzerine serpiştirin ve kapağı kapalı olarak yemek oda sıcaklığına gelinceye kadar dinlendirin ve servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın