Zeytinyağlı havuçlu kabak yemeği – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Son iki gündür evde olduğum için güzel bir öğle yemeği yemek için zaman bulabildim. Bir yandan da diyete devam ettiğim için öğleden sonralarımı mümkün olduğunca zeytinyağı ve yoğurt ikilisi ile geçirmeye çalışıyorum. Akşamları genellikle et ve salatadan oluşan bir set yemek vardır.

Şimdi ise çıtır çıtır olarak ikinci haftasına girmek üzere olan kabak ile bir ara öğün yapmak istedim. Sonunda kabaklı havuç yemeğim çıktı 🙂

Resimlerde de görebileceğiniz gibi tarifin hazırlanışı çok kolay. Kabağı büyük, havuçları biraz daha küçük kesiyoruz. Bunu yaparken amacımız havuçların daha hızlı, kabakların ise daha yavaş pişmesini sağlamak.

Kabakları eklemeden havuçları çoktan kavurup yarı pişmiş hale getirdik. Dikkat etmeniz gereken tek şey tadının bozulmaması için dibine yapışmadan kavurmak.

Ben kereviz yaprağını farklı bir tat vermesi için kullandım ve kereviz yaprağı çok sert olduğu için suyla ekledim. Dereotunu kullanacaksanız ocağı kapattıktan hemen sonra eklerseniz daha da lezzetli olacaktır.

Tarifimi denediğinizde benimle instagramda paylaşmayı unutmayın 🙂 Fotoğraflarınızla kullandığınız tarifleri hikayemde paylaşmayı çok seviyorum 🙂 Instagram hesabım: @mutfaksirlari

Aşk…

Zeytinyağlı havuç ve havuç yemeği tarifi için malzemeler

• 4 adet orta boy kabak
• 3 orta boy havuç
• 1 büyük soğan
• 4 yemek kaşığı zeytinyağı
• 1 çay kaşığı domates salçası
• 2 yemek kaşığı pirinç
• 1 büyük diş sarımsak
iki bardak su
• tuz
• Kereviz yaprağı veya dereotu

Zeytinyağlı havuçlu kabak tarifi nasıl yapılır?

1. Yemek için bir soğanı doğrayın. Sarımsağı ince ince doğrayın.
2. Kabağın saplarını ve üst kısımlarını kesin ve kabuğunu rendelemek için bir çatal veya soyucu kullanın. havuç kabuğu
3. Kabak ve havuçları uzunlamasına 4 parçaya bölün ve iri küpler halinde doğrayın.
4. Tencereye zeytinyağı, tuz ve soğanı koyun. Soğanı hafif şeffaflaşana kadar soteleyin. Havuçları ekleyin ve soğanlar yarı saydam olana ve havuçlar yarı pişene kadar kısık ateşte soteleyin.
5. Salçayı tencereye ekleyin ve kokusu çıkana kadar kavurun.
6. Doğranmış kabağı, ince kıyılmış sarımsağı, pirinci ve suyu ekleyip karıştırın.
7. 1 tutam ince kıyılmış kereviz yaprağını ekleyin ve havuçlar yumuşayıncaya kadar kapağı kapalı olarak kısık ateşte pişirin.
8. Ilık veya soğuk servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın