Merhaba sevgili arkadaşım,
Ispanak kökü tarifinden sonra blogumda zeytinyağında ıspanak tarifi olmadığını fark ettim. Binden fazla tarif yapın, fotoğraf çekin ama zeytinyağında ıspanağı unutun. yemin ederim ayıp 🙂
Tabii ki zeytinyağında ıspanak kökü hazırlamaktan bile daha kolay. Çünkü köklerin kum ve kili boşaltması çok daha kolaydır. Bu kış bol bol ıspanaklı tarifler yapacağım. Aslında geçen gün beşamelli ve ıspanaklı börek yapmıştım ama fotoğraf çekmeye fırsat bulamadan yedik 🙂 Neyse tarif çok yakın…
Bir kilo ıspanaktan büyük bir çanta olur. Bu yüzden mutfakta ıspanak gibi görünür ve aynı tencerede pişmesi zor görünür. Aslında hiç de öyle değil, yıkayıp süzdüğünüz ıspanakları 2-3 parça olacak şekilde tencereye eklerseniz işiniz çok kolaylaşacaktır.
Soğanı soteleyin, 2-3 büyük tutam ıspanak ekleyin, 2-3 kez karıştırın, hemen köpürdüğünü fark edeceksiniz. Bundan sonra ıspanaklar soluncaya kadar aynı şey 🙂
Aşk…
Dersler:
- 1 kilo ıspanak 1 orta boy havuç 2 orta boy kuru soğan 3 yemek kaşığı pirinç 2 kesme şeker (havuçlar tatlıysa kullanmayın) Tuz 6 yemek kaşığı zeytinyağı 1,5-2 su bardağı su
İçerik Tablosu
Ispanaklı zeytinyağı tarifi nasıl yapılır?
Suyunu sıktığınız ıspanakları derin bir kaseye sıkın. Suya biraz sirke ekleyin ve 10-15 dakika bekleyin. Bu sudan aldığınız ıspanakları bir iki defa yıkayın ve ardından kumunu tamamen süzün. Soğan ve ıspanağı doğrayın, havuçları rendeleyin. Tencereye zeytinyağını alıp yemeklik doğranmış kuru soğanı ilave edip pembeleşinceye kadar kavurun. Havuçları ekleyin ve iki dakika daha soteleyin. Ispanakları tencereye alıp 1-2 defa karıştırın. Pirinç, tuz, şeker ve suyu ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte pirinçler yumuşayıp suyunu çekene kadar pişirin. Ilık veya soğuk olarak servis edin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]