Biber dolması yapacağım ve marketten biber almadan döndüğüm son maceramı hatırlarsınız. Biber yokken kabak dolmasıydı 🙂
Kabak dolması tarifimi nedense paylaşma fırsatım olmadı. Tabii bunda yoğun geçen bir haftanın etkisi de büyük. Toplantılar ve çekimler derken, birkaç gece eve çok geç geliyorum. Bu haftadan sonra markete gitme fırsatım olmadı 🙁
Her neyse, birçok insan kıymalı kabak dolmasını sever ama ben zeytinyağının büyük bir hayranıyım. Üstelik kuş üzümü ve fıstık yoksa dolmaya bakabilirim.
Aşk…
İçerik Tablosu
Zeytinyağlı kabak dolması için malzemeler
- 1 kg kabak 1,5 su bardağı pirinç 2 orta boy kuru soğan 2 yemek kaşığı kuş üzümü 2 yemek kaşığı çam fıstığı 2 tatlı kaşığı nane 1 tatlı kaşığı tarçın 1 tatlı kaşığı baharat 2 küp şeker 1 su bardağı zeytinyağı Tuz
Kabak hazırlamak için:
Zeytinyağlı kabak dolması tarifi nasıl yapılır?
Pirinci yıkayın ve kurumaya bırakın. Soğanı ince ince doğrayın. Tencereye zeytinyağını koyun ve ısınınca içine soğanları ve yer fıstığını ekleyin. Tuz ve şekeri ekleyip fıstıkları pembeleşinceye kadar kısık ateşte kavurun. Süzülmüş pirinci soğanlara ekleyin ve 10 dakika kısık ateşte sotelemeye devam edin. Pirinçlere kuş üzümü ve bir bardak su ekleyip karıştırın. Sallanmaya başlayınca ocağı kapatın ve demlenmesine izin verin. Demlendikten sonra baharatları ekleyin ve tekrar karıştırın. Kabak saplarını kesin, başlarını biraz düzeltin ve kabuğunu bir çatalla kazıyın. Oyulmuş kabakları hazırladığınız harçla doldurun ve kaseye yer kalmayacak şekilde dizin. Kesilmiş bir domates kapağı ile örtün. Tüm kabaklara aynı işlemi uyguladıktan sonra tenceredeki kabak miktarının yarısına gelecek kadar su ilave edin. Dolma, kabak yumuşayana ve pirinç yumuşayana kadar pişirilir. Pişen kabakları servis tabağına alıp soğumaya bırakın. Üzerine dereotu serpip limon dilimleri ile servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]