Zeytinyağlı bir grup kabak yapmak için kabakların dış kabuklarını yeşil kısmını almadan temizleyip yıkayıp ortadan ikiye bölüp tekrar 4’e bölüyoruz.
2’ye bölün, aynı olduğundan emin olun.
Soğanı ay şeklinde kesip bir kaseye alıyoruz. 2 küp şeker ve tuzu ekleyip elimizle sıkıyoruz.
Domatesleri ve sarımsağı ince ince doğrayın ve soğanın üzerine koyun, hepsini karıştırın
Düz bir tencerenin ortasına domates ve soğanları koyuyoruz.
Kabakları dış kenarları tencerenin dibine gelecek şekilde dizin. Soğanı ve domatesi koyuyoruz ve bu sefer kabakların içini soğan ve domatesin üzerine gelecek şekilde hazırlıyoruz.
Kalan domates soğanı tencereye dökün ve üzerine zeytinyağı gezdirin.
Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte pişirin.
Tencerede soğuyunca tabağa ters çevirip ince kıyılmış dereotu ile doldurup servis ediyoruz.
Hazır yağ ile kabak içine şeyler koyun
yemek ister misin 😋
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]