Yeni ve yoğun bir haftanın ilk sabahından herkese günaydın.
Okul, iş ve ev arasındaki koşuşturmaya kaldığınız yerden devam edebilmek için biraz morale ihtiyacınız var 🙂 Bu yüzden sizler için lezzetli ve renkli bir tarif seçtim. Kışın zeytinyağını fazla tüketemeyen vücudumuza ilaç gibi olacak 🙂
Kereviz suyunu evde çözmeye devam ediyoruz. Bir zamanlar kerevizli tavuk yemeği yapmıştım, buzdolabında kalan son 2 kerevize yeni kereviz eklendiğinde iç harcı yapılmıştı.
Daha önce bütün kerevizli dolma yaptım, tarifine buradan ulaşabilirsiniz.
Aşk…
İçerik Tablosu
Zeytinyağlı kereviz dolması malzemeleri
- 4 kereviz (her biri yaklaşık 100 gr) 2 orta boy patates 2 orta boy havuç 14-15 pırasa 2 yemek kaşığı limon suyu 1/4 demet maydanoz 1 çay bardağı zeytinyağı 5-6 su bardağı tuzlu su
Zeytinyağlı kereviz dolması tarifi nasıl yapılır?
Kerevizi soyun ve iki eşit parçaya kesin. Kenarları ve merkezi gevşetmeden her iki parçanın ortasını ve ortasını kase benzeri bir şekle sokun. Arpacık soğanları mümkün olduğu kadar küçük kesin. Patatesleri ve havuçları soyun ve küpler halinde kesin. Tavaya zeytinyağını ve soğanları alıp kısık ateşte soğanları pembeleşinceye kadar soteleyin. Havuçları soğanlara ekleyin ve 4-5 dakika soteleyin. Patatesleri ekleyin ve 2-3 dakika daha kızartın. Kerevizi büyük bir tencereye içi boş kısımlar size bakacak şekilde yerleştirin ve kızarmış bulamacı içine yayın. Tencerenin kenarına kereviz hacmini geçmeyecek kadar su ilave edin. Limon suyunu sıkın ve tencerenin kapağını kapatın. Kerevizler yumuşayana kadar yaklaşık 20 dakika pişirin.Pişen kerevizi servis tabağına alın, oda sıcaklığına gelince kıyılmış maydanozla süsleyerek servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]