Zeytinyağlı kereviz nasıl yapılır? Ayrıca size fikir verecek 84 yorum var. Tarif Püf Noktaları, Binlerce Tarif ve Daha Fazlası… Nilay Tulum Hindi Kereviz, Kereviz Yemeği, Kahverengi Olmayan Kereviz, Portakal Suyu, Püf Noktası, Zeytinyağlı Yemekleri
Çıkış tarihi: 05-13-2008
4 5 5 1
Tek başına yaklaşık 2 haftadır bozulmadan dolapta bekleyen 1 kg. Dev bir kereviz gelirim oldu. Sürekli kereviz yemek istesem de bir türlü vakit bulamıyordum. Dün gece yeter dedim ve akşam yemeğini hazırlamaya başladım. Kereviz lezzetli olduğu kadar sağlıklıdır. Mutfağımızdan eksik edilmemesi gereken bir sebzedir. Elbette iyi pişirmenin, özellikle kerevizi karartmamanın bazı püf noktaları var.
Bu tarif kereviz sevmeyenlerin bile bayılacağı bir tarif. (Örnek: eşim) Hiç beğenmedi ama gerçekten beğendi. Kerevizi çıkardıktan sonra kararmaması için unlu suya atıp pişirmeden hemen önce suyunu süzün, fotoğraftaki gibi beyazlaşsın. Unutmadan, hazır ambalajlı portakal suyu kullanıyorum. Markası önemli değil ama lif içermemesi daha iyi.
Dersler
- 750 gram – 1 kg kereviz 3 adet havuç 1 adet büyük boy kuru soğan 1 çay bardağı zeytinyağı 1 adet büyük boy patates 1 tatlı kaşığı şeker 2 su bardağı portakal suyu Tuz
İçerik Tablosu
Zeytinyağlı kereviz tarifi nasıl yapılır?
Kerevizleri ayıklayıp küp şeklinde doğrayın ve belirttiğiniz gibi unlu suda pişene kadar bekletin. Soğanları yemeklik doğrayın, tencereye alıp şeker, zeytinyağı ve tuzu ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun ve patatesleri soyduktan sonra kereviz gibi doğrayın. Havuçları soyun ve çapraz olarak kesin. Havuçları pembe soğanlara ekleyin ve 1-2 dakika soteleyin. Ardından kereviz ve patatesleri ekliyoruz. 1-2 kez karıştırın ve 2 su bardağı portakal suyunu ekleyin. Karışımı yüksek ateşte kaynama noktasına getirin ve ocağı en alt seviyeye getirerek kerevizler yumuşayana kadar pişirin. Kerevizi bir gece buzdolabında bekletirseniz tadı daha da güzel olacaktır. Soğuk servis etmenizi tavsiye ederim.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]