Zeytinyağlı Közlenmiş Patlıcan – En Sevdiğim Yemek

Zeytinyağlı Patlıcan Dolması Tarifi için,

Patlıcanları bir gece önceden sıcak suda bekletin ve pişirin.

Soğanı zeytinyağı ile kavurun.

Sarımsak ekleyin ve iyice kızartın.

Domates salçası pişince pirinci ilave edin.

Pirinçler kavrulduktan sonra 3 su bardağı su ilave edilerek kalanını ilave edilir.

İyice karıştırın ve su kaynayana kadar pişirin.

Doldurma piştikten sonra patlıcanın içini doldurun ve ağzını iyice kapatın.

Tencereye alınca yeteri kadar su ve 1 su bardağı zeytinyağını ilave edip tencerenin kapağını kapatın ve pişirin.

Yaklaşık 20-25 dk. Pişirdikten sonra servis yapın.

Servis ederken üzerine nar suyu dökebilirsiniz.

Tarif videosunu izlemek isterseniz aşağıya bırakıyorum, çok ilginç..

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın