Zeytinyağlı dolma nasıl yapılır? Ayrıca size fikir verecek iki yorum var. Tarif Püf Noktaları, Binlerce Tarif ve Daha Fazlası… Nilay Tulum Türk Doması, Biber Dolması, Kuru Patlıcan Dolma, Kurutulmuş Sebzeler, Sizin Tarifleriniz
Çıkış tarihi: 06-05-2009
4 5 5 1
Valla ben bu tarife bayılıyorum uzun zamandır kuru dolma yapmak istiyordum. Bu tarife bayılacağıma eminim. Elinize sağlık.
kuru dolma
İçerik Tablosu
Kuru Dolma Zeytinyağlı Tarifi Malzemeler
- Kuru patlıcan Akure biberi (isteğinize göre) 1 adet büyük boy kuru soğan 4-5 diş sarımsak 1 su bardağından biraz az sıvı yağ nar ekşisi veya limon tuzu veya limonlu pirinç (her dolma için 1 yemek kaşığı pirinç) 2 yemek kaşığı salça 2 yemek kaşığı biber salçası ve tuz
Kuru dolma tarifi ile zeytinyağı nasıl yapılır?
Dolmalar kaynayan suda yumuşayana kadar haşlandıktan sonra suyu süzülür. Yağı kızdırın, soğanı ve sarımsağı kavurun, salçayı ekleyin ve kavurun. Yıkanmış pirinci ekleyin ve bir bardaktan biraz daha az su ekleyin. Bol tuz ve asit ekleyin (elinizi bol tutun çünkü sudan çıkacaktır. Biraz daha tuzlu bırakın) ve iç harcı suyunu çekene kadar pişirin. Dikkat edin pirinç gibi yumuşak olmamalı taze olmalı. Dolmayı sıkıca doldurmayın, pirincin şişmesine izin verin, dolmayı hareket etmeyecek şekilde diz üzerine bir tabak ile tencereye koyun ve dolmayı sıkıca karıştırın. Dolgunun cinsine göre hızlı ya da geç pişirilebilir, ortalama bir saat pişirilir… Deneyin, bayılacaksınız… Afiyet olsun..
Hazırlayan: Elif Satman
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]