medyauzmani.com

Zeytinyağlı lahana sarması

Zeytinyağlı lahana sarması tarifi için malzemeler

  • 1 çay kaşığı zeytinyağı
  • 1 soğan
  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • tuz
  • karabiber
  • kırmızı biber
  • iki bardak su
  • Yarım çay kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 demet maydanoz

Zeytinyağlı lahana sarması tarifi nasıl yapılır?

kartal değilTarifler.net.tr
  1. Lahana kökünün en kalın kısmını kesin ve yapraklarını ayırın. Ardından lahanayı ayırdığınız yaprakların kalın kısmını kırmadan ayırın.
  2. Büyük bir tencerede suyu kaynatın ve lahanayı yumuşayana kadar birkaç dakika kaynar suda haşlayın.
    Suyunu süzmek ve süzmek için bir tepsi alın.
  3. Doldurmak için zeytinyağını bir sos tavasında ısıtın. Doğranmış soğanları ekleyip güzelce kavurun.
  4. Yıkanmış ve süzülmüş pirinci ekleyip birkaç dakika daha soteleyin. Ardından toz şeker, tuz, salça, maydanoz ve baharatları ekleyip karıştırın.
  5. 1 su bardağı su ilave edip suyunu çekene kadar pişirin, ağzı kapalı olarak ocaktan alın ve 10-15 dakika dinlendirin.
  6. Lahana soğuduktan sonra tepsiye alın ve sert kısımlarını kesin. Lahanayı istediğiniz gibi kesebilirsiniz. Ben büyük olanını ortadan ikiye kesip kesmeden rulo yaptım.
  7. İçine hazırladığınız harçtan bir tatlı kaşığı kadar koyup yuvarlayın. Sardığınız iç harcı geniş bir tencereye yan yana dizin. Lahanayı haşladığınız su, bir su bardağı zeytinyağı ve salçayı bir kapta karıştırıp iç harcın üzerine dökün.
  8. Yarım saat kaynattıktan sonra 10 dakika kısık ateşte lahanalar yumuşayıncaya kadar pişirin. Biraz dinlendirdikten sonra limon veya yoğurt ile servis edebilirsiniz.
  9. Üzerine sarımsaklı ve dereotlu yoğurt yaptım çok güzel oldu afiyet olsun.

Resimli Zeytinyağlı Lahana Tarifi

  • börek tarifi
  • lahana
  • kek tarifleri
  • yaka
  • yamaçlar
  • tarifler
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • tarifler
  • zeytinyağı ile

Sonraki haber:

Tuzlu hamurda kıyma

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın