Patlıcanlı yemekler genelde etli olarak sevilir ancak havaların ısınmasıyla bu et yemekleri daha da şişmanlamaya ve ağırlaşmaya başlar.
Zeytinyağlılar, en sevdiğiniz sebzeleri dört mevsim tüketmek için kızartmalara ve etlere lezzetli bir alternatiftir.
Patlıcan yemeklerini sevenler bilirler ki bu sebze piştikçe yumuşar, kabaca tutulursa anında ezilip dağılır. Aynı durum zeytinyağı için de geçerlidir. Tarifinizi hazırlarken fazla karıştırmamaya dikkat edin ve karıştırmanız gerektiğinde nazik olun.
Her zeytinyağında olduğu gibi patlıcan yemeğine de biraz şeker eklerseniz daha lezzetli olur. Servis yapmadan önce kısık ateşte pişirip soğumasını beklemek lezzetine lezzet katacaktır.
Aşk…
İçerik Tablosu
Zeytinyağlı patlıcan tarifi için malzemeler
- 1 kg patlıcan 2 adet orta boy domates 1 adet orta boy soğan 2 diş sarımsak 3 adet yeşil biber 1 tatlı kaşığı salça (biber-domates) 7-8 yemek kaşığı zeytinyağı 1 su bardağı tuzlu su 1 tatlı kaşığı toz şeker
yukarı:
Zeytinyağlı patlıcan tarifi nasıl yapılır?
Patlıcanların saplarını kesin ve turşunun kabuklarını soyun. Önce uzunlamasına ikiye, patlıcanın yarısını da uzunlamasına ikiye bölün. Uzunluklarına göre 2-3 parçaya ayırıp tuzlu suya atın. Soğan ve domatesleri soyup doğrayın. Biberleri uzunlamasına ikiye bölün, çekirdeklerini çıkarın ve iri iri doğrayın. Sarımsağı ince ince doğrayın. Zeytinyağını ve soğanları bir tavaya alıp orta ateşte hafif pembeleşinceye kadar soteleyin. Soğan pembeleşince sarımsağı ekleyip 1-2 kez karıştırın. Sarımsaklara domates salçası ekleyin ve iyice kızartın. Patlıcanı güzel kokulu salçaya ekleyin ve karıştırarak 1-2 dakika pişirin. Biber ve domatesi patlıcana ekleyip karıştırın. Tuz, şeker ve suyu ekleyip kapağı kapalı olarak suyunu çekene kadar pişirin. Patlıcanı ara sıra iyice karıştırın veya karıştırmak için tavayı sallayın. Oda sıcaklığına gelene kadar patlıcanın suyunu çekmesini sağlayın. Ayakları soğuk.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]