Soğan dolması son zamanlarda çok popüler bir tarif haline geldi. Sadece kompakt ve kompakt bir boyuta sahip olmakla kalmaz, aynı zamanda çok lezzetlidir, bu da onu favori bir yemek yapar.
Soğan sağlık için çok faydalıdır. Doğal bir antioksidan ve antibiyotik kaynağı olan soğan, her yemekle birlikte gider. Genellikle soğanla yapılan yemeklerin birkaç çeşidi vardır. Ama doldurma en lezzetlisi! Umarız denediğinizde beğenirsiniz.
Dersler
- 8 büyük soğan
İç harç bileşenleri
- 200 gr yağsız dana kıyma
- 2 su bardağı baldo pirinci
- 2 soğan
- 1 domates
- 1 biber
- 2 diş sarımsak
- 1/2 demet maydanoz
- 3-4 dal taze nane
- 2 yemek kaşığı nar ekşisi
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı kuru nane, kırmızı biber, tuz ve karabiber
- 2 çay kaşığı zeytinyağı
sos malzemeleri
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 çay kaşığı kuru nane
- 1 çay kaşığı tuz
- 3 su bardağı sıcak su
yapılışı
İlk olarak soğanı soyun ve çekirdeğin dış kısmından ikiye bölün. Daha sonra yıkayıp kaynar tuzlu suya atıp 2-3 dakika kaynatın. Daha sonra süzün ve soğuması için kenara alın.
İç harcı için soğanı, maydanozu, sarımsağı, domatesi ve biberi ince ince kıyın. Daha sonra diğer malzemelerle birlikte bir kaba alın ve iyice karıştırın.
Soğanları katmanlar halinde ayırın ve iç harcın ortasına koyun ve rulo haline getirin. Daha sonra açık tarafları alta gelecek şekilde düzenleyin.
Sos malzemelerini bir kapta 3 su bardağı sıcak su ile karıştırın. Sonra üzerine gelin. Üzerine porselen bir tabak koyun ve pirinç suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin.