Zeytinyağlı ve taze bakliyatlı enginar – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Gün ışığından olabildiğince yararlanıp video ve fotoğraf çektiğim bu günlerde yemek tarifi yazmak akşam geç vakitleri alıyor. Önümüzde Ramazan ayı varken ve yapılacak bu kadar çok proje varken, az uykulu, çok çalışmalı günler beni bekliyor.

Bu lezzetli enginar tarifini birkaç yıl önce yapmıştım baklaları çok tazeydi o yüzden kabuklu yaptım çok güzel oldular ama bir kaç ekstra malzeme daha vardı.

Geçen cumartesi yazlığın yanındaki köy pazarında kocaman ama taze enginar kavanozları bulunca onları da net ölçülerle yeniden hazırlamaya karar verdim. Sırası geldiği için enginarlar iri de olsa kılçıksızdır. Pişirildiğinde tereyağı gibi erir. Ama aldığınız yere güvenmiyorum diyorsanız 4 adet küçük taze enginar alıp aynı ölçülerde pişirmenizi öneririm.

Önce baklaları açıp çekirdekleri çıkardım, sonra kaynatmadan çiğ olarak kabuklarını soydum. Onları kaynatıp buzunu çözmektense bu şekilde soymak daha iyidir.

Dediğim gibi enginarı ve bir büyük olanı iki kişi için çok tatmin edici bulduk. Diğerini bir gün sonra yedik. Biz onu çok seviyoruz havada ve yerde yiyoruz 2 büyük enginar nedir diyenler fasulye ve diğer malzemeleri 1 ölçü arttırabilir.

Bu arada un kullanmanıza gerek yok ben içine bol limon kullandım. Fasulyelerden su boşaldığında zaten beyazdırlar.

Bu arada instagramımı takip etmeyi unutmayın yakında güzel şeyler olacak 🙂 Buradan takip edebilirsiniz.

Aşk…

Zeytinyağlı taze fasulye ve enginar tarifi için malzemeler

    2 büyük kase kemiksiz enginar (tazeyse kılçıksız) 2 su bardağı taze barbunya (içleri çıkarılmış) 4 yemek kaşığı zeytinyağı 1 büyük boy kuru soğan 2,5 su bardağı su tuz 1 tatlı kaşığı toz şeker. 1 limon, dereotunu servis etmek için

Zeytinyağlı ve taze fasulyeli enginar tarifi nasıl yapılır?

Soğanı yemeklik doğrayın ve zeytinyağı ile tencereye alın biraz tuz ekleyip şeffaflaşıncaya kadar kavurun. Enginarları şeffaf soğanın üzerine yüzü aşağı bakacak şekilde yerleştirin, şekeri, bir taze limonun suyunu ve 2,5 su bardağı suyu ekleyin ve kapağı kapalı olarak yumuşayana kadar orta ateşte pişirin. (Bıçak kolayca batıyorsa sorun değil) Yıkadığınız baklaları tencereye alın ve kapağı kapalı olarak orta ateşte baklalar sararıp yumuşayıncaya kadar pişirin. (yaklaşık 12 dakika) Pişen yemeği tencerede soğumaya bırakın. Soğuyan enginarları servis tabağına alın, içlerine kaşık yardımı ile doldurun. Et suyunu yemeğin üzerine dökün, kıyılmış dereotu serpin ve servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın