Selamun aleyküm hanımlar nefis bir tarifle geldim.
Anep yöresinde pirinç çorbası diyorlar ama diğer şehirlerde dağ çorbası diyorlar. Hastalar, çocuklar ve eşler için pirinç çorbası yapmanız çok faydalıdır.
Pekala, devam edelim ve sonra pirinç çorbasını yapalım;
Öncelikle hanımlar orta boy bir tencereye alıp içine 4 su bardağı pirinç koyalım.
O halde pirinci su altında iyice yıkayalım, yıkadıktan sonra süzelim ve üzerine eksik bir şekilde su dökelim.
O halde ocağa alalım, altını çevirelim, on beş yirmi dakika bekleyelim, pilavın pişip pişmediğini kontrol edelim, piştiyse altını kapatıp kenara koyabilirsiniz.
Yani donmuş yoğurdunuz yoksa marketten hazır yoğurt da alabilirsiniz. (Akşam çok çalıştım hanımefendi).
O halde küçük bir tencere alalım, içine bir kilo. Üzerine yoğurdumuzu ekleyip üzerine bir kaşık un ve bir kaşık sıvı yağ koyup ocağa alıp sürekli karıştıralım.
Bırakırken dikkatli olalım, dikkatli olalım o yüzden bir kez kaynadığını gördüğünüzde ocaktan alıp yemeğin içine aktarın ama kesmemesi için karıştırın. , ardından yemeği iyice çırpın ve hazırlayın.
Daha sonra tavaya yeteri kadar sıvı yağ koyup kızana kadar ısıtalım, nane ve bir tatlı kaşığı karabiberi ekleyip altını kapatalım ve ocağın üzerine dökelim.
Yağı eklediğinizde caz dediğinizde baharatlı olduğunu göreceksiniz 😂 Pratik afiyet olsun yemeği deneyecek bayanlara verebilirsiniz 😋
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]