Kayseri Mafuta Mantı – Benim Lezzetli Yemeğim

Lezzetli, lezzetli yöresel yemeklerden bir lokma yediğinizde yöresel tarifleri yiyebilirsiniz.

Kayseri Yağlı Mantısı tarifi için tüm malzemeleri karıştırmaya başlayalım ve hamuru yoğuralım, hamur çok düzgün olmalı.

Ellerimizi yağ ile yıkamalıyız. Ne kadar hızlı koşarlarsa hamur o kadar yumuşak olur mantımız için 👏🌟

Hamurumuz kabarırken önce malzemelerimizi hazırlayalım.

Kıymamızın içine doğrayıp sıktığımız soğan ve baharatları ekleyip iyice karıştıralım.

Ardından domates salçamızı hazırlayalım, bir tavada ısıttığımız yağın içine salçamızı koyup biraz koyalım, su ekleyip kaynayınca altını kapatalım.

Sarımsaklı yoğurdu yaptıktan sonra ilk adım bitti 👍

Elimizde unla büyük bir hamur kırıyoruz çünkü hızlı olduğu için una ihtiyacımız var yoksa merdane ya da toplu iğne yardımı ile sıkıca sarıyoruz.

Şekli önemli değil, çaydanlık kapağı ile kesiyoruz. Kestiğimiz parçaların altına etleri koyuyoruz ve kenarlarında kalan hamur parçalarıyla üzerini kapatıyoruz. Kenardan bağlıyoruz veya bir bıçakla hamuru büyük kareler halinde kesip alt etleri koyup dört ucunu bir demet gibi katlıyoruz.

Hamurumuz bitene kadar aynı yöntemi kullanıyoruz tekrar hatırlatmak isterim ki aktığı için şekli bozulmuyor.

Hamurumuzu çok kızgın yağa koyuyoruz. Kızarmış mantılarımızı kapalı bir tencerede veya fırında bekletiyoruz.kızartma bitene kadar Bu annemizin aldatmacasıdır, Kayserili kadınlar bunu çok iyi bilirler.

Kavurduktan sonra sosumuzu ısıtıp son tabağa aldığımız mantı üzerine bir kaşık yoğurt ve sosumuzu döküp afiyetle afiyetle yiyoruz.

Herkesin favori yemeği 👍🌟.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın