Fırın Ağızlı Yemek Tarifi (Kayseri)

Kayseri’nin Meşhur Yöresel Yemeği Fırın Ağızlı Yemek Tarifi Fırın Ağızlı Yemek Nasıl Yapılır?

Herkese merhaba, öncelikle aranızda olmayalı uzun zaman oldu, Ramazan orucuna başladığımızda işler çok zordu.

Ramazan ayına uyumlu olacak en güzel, basit ama etkili ve lezzetli et tarifini sizlere vermek istiyorum ama bunu evde pişirmek yerine yerel fırınınıza verirseniz iyi pişecektir. uzun vadede.

Hindi gibi pişen etleri bu şekilde pişirelim.Öncelikle geniş ve derin bir tepsinin altına yağı veya kuyruğu küçük küpler halinde keselim ve tepsimizin altına koyalım.

Et parçalarımızı koyuyoruz ama et parçalarımızın çok sert olmasını istemiyorsak önce buzdolabında 1-2 saat bekletmeliyiz. , tuz ve karabiberi derin bir kapta, biraz veya 3 4 cm kalınlığında doğradığınız dana etinizi bu kaba koyun ve çamurla karıştırın, buzdolabında en az 2-3 saat bekletin.

Dinlenme etimizi tepsimize yaydığımız kuyruk yağının üzerine teker teker koyalım.

Domatesleri iri parçalar halinde keselim, etimizin üzerine güzelce koyalım.

1 baş sarımsağı domates ve biberin üzerine serpelim

Tepsimizi alüminyum folyo ile pişirip yerel fırınımıza gönderelim.

En az 2,5-3 saat ekmeklik fırında pişecek olan bu eti evde pişirmek isterseniz bu süre önemli ölçüde artacağından elektrik kullanımı sebepsiz yere yapılacak, bu nedenle makul ve mantıklıdır. . Fırında pişirmenin çok lezzetli bir yolu.

Etimiz pişince alüminyum folyoyu çıkaralım.

Bu yemeği sade çorba veya pilav ile servis edebilirsiniz.

Takipçilerime ve deneyecek dostlarıma hayırlı olmasını diler, mübarek Ramazan ayı için herkese teşekkür eder, Allah nice nice seneler ramazanlar nasip etsin, herkese hayırlı, mutlu ve sağlıklı günler dilerim, mutluluklar dilerim.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın