Patlıcan ve patates, Türk mutfağının en popüler sebzeleri arasındadır. Çünkü birçok yemek her ikisinden de yapılır. Ayrıca turta ve hamur işleri gibi hamur işleri için çok iyi bir dolgudur.
Bugün sunacağımız tarif harika bir akşam yemeği olacak. Üstelik, sadece birkaç malzemeyle, çok şey taşacak.
Umarız denediğinizde beğenir ve sevdiklerinizle paylaşırsınız. Afiyet olsun şimdi…
Dersler
- 3 patlıcan
- 2 patates
- 2 karabiber
- 1 kapya biber
- 1 domates
- 1 soğan
- 3 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kara biber
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
yapılışı
Patlıcanı önce soyup küp şeklinde doğrayın ve acılığını gidermek için tuzlu suda bekletin.
Bu arada patatesleri soyup küp şeklinde doğrayın.
Doğranmış soğanları zeytinyağında kavurun. Ardından ince kıyılmış biberi ekleyin. 1-2 dakika kavurduktan sonra rendelenmiş domatesleri ve salçayı ekleyin. Biraz daha kavurduktan sonra patatesleri ilave edip karıştırın. Ardından tarif ettiğiniz patlıcanı ekleyin ve fazla suyunu sıkın. Son olarak baharatları ekledikten sonra üzerlerini biraz örtecek kadar soğuk su ekleyin.
Kaynamaya başladıktan sonra altını kısın ve sebzeler yumuşayana kadar 15 dakika pişirin.