Karnıyarık Nasıl Yapılır? – Benim favori yemeklerim

Karniyarik tarifi için,

Patlıcanımızın kökünü keselim ve bir tavaya 6 yemek kaşığı sıvı yağ koyup patlıcanı koyalım.

Kısık ateşe alıp kapağını kapatıp ocağı açıp bu sırada ısıtalım.

Tavadaki doğranmış soğana iki yemek kaşığı sıvı yağ ekleyin.

Ardından doğranmış sarımsak ve biberi ekleyin.

Biraz dana eti ekleyelim.

İyice koyalım ve domates salçasını koyalım.

Baharatları ve tuzu atıp biraz kavuralım ve ocağı kapatalım.

Patlıcanı kızarttığımız tavada bir kaşıkla patlıcanı açalım.

İçine kıymamızı koyalım, sosu bir kapta karıştırıp tavaya koyalım.

10 dk. Uzun süre pişirelim ve kaburgalarımız hazır!

Not: Daha az yağ ile daha küçük bir mide istiyorsanız daha fazla yağda kızartabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın