Glutensiz Ekşi Köfte

Glutensiz ekşi köfte tarifi için malzemeler

  • 300 gram kıyılmış et
  • 1 su bardağından az glutensiz irmik
  • 1 orta boy soğan
  • 1 havuç
  • 2 patates
  • 1 tatlı biber
  • 2 diş sarımsak
  • 6-7 dal maydanoz
  • bir tutam tuz
  • karabiber
  • acı biber
  • Ve

baharatlamak

  • 1 büyük limon
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yumurta
  • 2 yemek kaşığı glutensiz un
  • 1 çay kaşığı tuz

Glutensiz ekşi köfte tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

  1. Soğanı, sarımsağı ve maydanozu blender yardımıyla küçültüyoruz veya soğan ve sarımsağı rendeliyoruz.
  2. Kıymanın içine soğan, tuz, karabiber, acı biber ve glutensiz irmiği ekleyip iyice yoğurun. Elimizle yuvarlayarak oluşturduğumuz köfteleri un serptiğimiz tepsiye dizin.
  3. Derin bir tavada doğranmış havuç ve kapya biberi 2 yemek kaşığı sıvı yağ ile kavurun.
  4. Közlenmiş havuç ve biberde 3-3. 5 su bardağı kaynar su ekleyin. Su kaynarken köfteleri tencereye alın ve tekrar kaynamaya başlayınca patatesleri ilave edip köfteler ve patatesler pişene kadar 10-15 dakika kaynatın.
  5. Bitirmek için 1 limonu sıkın. Sarımsakları ince doğrayın. Yumurtayı ayırmadan kırın, iki yemek kaşığı un, sarımsak ve limon suyunu ekleyip iyice karıştırın.
  6. Pişirdikten sonra biraz soğumaya bırakıyoruz, yemeğimizden birkaç kaşık su ekleyip ısıtıp yemeğimizle karıştırıyoruz. Tekrar kaynattıktan sonra yemeğimiz hazır. Afiyet olsun.

fotoğraflı glutensiz ekşi köfte tarifi

  • tatlı tarifi
  • Ekşi
  • glütensiz
  • köfteler
  • kek tarifleri
  • Solo
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

Mantı (mantı aparatlı)

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın