/*------------------------------------------------ * Shrink Header ------------------------------------------------*/ $(window).on('scroll', function () { var scroll = $(window).scrollTop(); if (scroll >= 110) { $(".sticky-bread").addClass("sticked"); } else { $(".sticky-bread").removeClass("sticked"); } });
$(".icon-share").click(function () { event.preventDefault(); $(".shareArea").addClass("active");
});
$(document).on('click', function (e) { if ($(e.target).closest(".icon-share").length === 0) { $(".shareArea").removeClass('active'); }
if ($(e.target).closest(".dotsAreaContent").length === 0 && $(e.target).closest(".icon-dots").length === 0) { $(".dotsAreaContent").css('visibility', "hidden"); } });
$(".a-plus").click(function () { var sBox = $(".a-plus-inp").attr("data-sBox"); var status = $(".a-plus-inp").attr("data-status");
var currentFont = parseInt($(".a-plus-inp").val()); if (currentFont == 20) { var status = "down"; var sBox = true; } else if (currentFont == 14) { var status = "up"; var sBox = true; }
if (status == "down") { currentFont = parseInt(currentFont - 1); if (currentFont == 14) { var status = "up"; var sBox = true; } } else if (status == "up") { currentFont = parseInt(currentFont + 1); if (currentFont == 20) { var status = "down"; var sBox = true; } $(".a-plus-inp").attr("data-sBox", sBox); $(".a-plus-inp").attr("data-status", status); }
$(".a-plus-inp").val(currentFont);
$("#newsRead .bottom .left .detail p").css("font-size", currentFont); });
Doğal Ekşi Mayalı Ekmek Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram ekşi mayalı ekmeklik un (Ben Tellioğlu marka ekşi mayalı ekmeklik un kullanıyorum)
- 350 cc su
- 100 gram doğal ekşi maya
- 10 gram tuz
Doğal ekşi mayalı ekmek tarifi nasıl yapılır?
Öncelikle ev mayası besleyerek ekmek yapmaya başlıyorum.
- Elimdeki ana mayayı bir gün önceden buzdolabından alıp ana maya kadar çavdar ununu ve suyu ekliyorum. (Örneğin 3 yemek kaşığı maya varsa o kadar un ve su ekleyip mayanın iki katına çıkmasını bekliyoruz sonra daha az çavdar unu ve su ile bekletiyoruz ve maya tekrar iki katına çıkınca kullanıma hazır oluyor.
- Öncelikle un ve suyu karıştırıp 7-8 dakika bir kenarda bekletip ölçülü olarak maya ve tuzu ekleyip güzelce yoğuruyoruz zemine hafif yaklaşımımızı alarak üzerini örtüp 2 saat bekletiyoruz.
- İki saatin sonunda ekmeğimizi dıştan içe doğru hafifçe gerdirerek içerideki havayı alsın diye sıkıca katlayıp somun haline getiriyoruz ve bekliyoruz.
- İki saat sonra aynı işlemi ekmeğimiz daha kabartmalı bir şekil alana kadar tekrarlıyoruz katlanan zemini ve elimizi ara sıra süsleyelim katlamayı yapalım hazır hale getirmiş oluruz.
- Katlama işlemi her seferinde dışarıdan sıkı olmalıdır.
- Bu aşamadan sonra ekmeği elimizle biraz düz açalım, başından ve yanlarından içe doğru sıkıca katlayıp yuvarlak şekil verelim, yuvarlak bir süzgecin içine temiz bir bez koyup, zemini ufalayalım ve ekmeğimizi üzerine alalım. bu zemin
- Biraz unlayın, üzerini bir bezle örtün, buzdolabına koyun ve 10-12 saat kadar bekletin.
- Süre dolduğunda 250 derecede ön ısıtma yapmak için fırını açalım, fırın tepsisini ters çevirelim, ısıya dayanıklı boş bir kap koyalım ve fırını 15 dakika önceden ısıtalım.
- Ekmeğimizi eski kağıt üzerine alıp 45 derecelik açıyla çizelim ve güvece su doldurup ekmeğimizi fırına verelim.
- 20 dakika sonra suyunu alıp sıcaklığı 230 dereceye düşürelim 20 dakika bu şekilde pişirip ocaktan alalım.
- Fırının kendini telin üzerine çekmesini bekleyip, sonra kesip tüketebiliriz. İyi şanslar ve Tanrı sizi korusun.
Resimli doğal ekşi mayalı ekmek tarifi
function voteComment(comment_id, type) { jQuery(document).ready(function(){ jQuery.ajax({ type:'POST', data:{ action:'voteComment', comment_id:comment_id, like:type }, url: " success: function(value) { if(value == 'true'){ if(type == 'like'){ current_count = $(".likeCount_"+comment_id).html(); current_count1 = parseInt(current_count)+1; $(".likeCount_"+comment_id).html(current_count1); }else{ current_count = $(".dislikeCount_"+comment_id).html(); current_count1 = parseInt(current_count)+1; $(".dislikeCount_"+comment_id).html(current_count1); }
}else{ alert("Bu yorumu daha önce oylamışsınız."); } } }); }); } function reportComment(comment_id) {
var report = prompt("Rapor sebebini belirtiniz."); if(report.length > 3){ jQuery(document).ready(function(){ jQuery.ajax({ type:'POST', data:{ action:'reportComment', comment_id:comment_id, content:report }, url: " success: function(value) { if(value == 'true'){ success_alert("Yorum bildirildi."); }else{ danger_alert("Bu yorumu daha önce raporlamışsınız."); } $(".com-report-button").attr('onclick', 'danger_alert("Üst üste yorum bildiremezsiniz.")'); } }); }); }else { danger_alert("Rapor sebebini lütfen doldurun"); } }
İçerik Tablosu
Sonraki haber:
Tam buğday ekmeği
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]