Merhaba sevgili arkadaşım,
Son iki haftadır balkabağına dönüşemediği için bahçeyi dolduran dev bir kabak bitkisinin çiçeklerini topluyorum. İlk biriktirdiklerimi paylaşamayacak olsam da siz değerlendirmeden bu tarifi bir denemek ve bir an önce sizlerle paylaşmak istedim. Çoğunuzun bildiği gibi en sevileni zeytinyağı ile doldurulmuş kabak çiçeğidir ama kızartılarak veya lorda sotelenerek de sevilir. Bunun dışında zeytinyağı veya kıyma da hazırlanır.
Dilerseniz çiğ olarak da tüketebileceğiniz bu çiçekleri salatalarınızda da kullanabilirsiniz. Eskiden bulmak zordu ama artık metro ve makro gibi marketlerde paket olarak satılıyor. Unutmayın, çiçeğin ortasındaki uzantıyı almazsanız tadı acı olur.
Kabak çiçeği dolması tarifine buradan ulaşabilirsiniz.
Aşk…
İçerik Tablosu
Kabak Çiçeği Kızartması Tarifi İçin Malzemeler
- 20 kabak çiçeği 1 yumurta 1 şişe maden suyu 4-5 yemek kaşığı un Tuz Karabiber
kızartma yağı
Patates kızartması ve kabak tarifi nasıl yapılır?
Kabak çiçeklerini yıkayın, süzün, fotoğrafta gösterdiğim içini alın. Tavaya yağı koyup altını çeviriyoruz. Kaplamak için 1 şişe soğuk maden suyu ve 1 yumurtayı derin bir kapta çırpın. Bir bulamaç oluşturmak için un, tuz ve karabiber ekleyin. Çiçekleri 3-4’lü gruplar halinde kızartın. Kağıt havlu serili bir tabağa alıp fazla yağını çektikten sonra servis tabağına alın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]